Messi PSG’den ayrıldı mı, yeni takımı neresi? Lionel Messi PSG’den sonra hangi takıma gidecek?

PSG’de forma giyen Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi’nin sezon sonunda Paris ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, iki taraf arasındaki ayrılığın bugün gerçekleştiği iddia edildi. Peki Messi PSG’den ayrıldı mı, yeni takımı neresi? Lionel Messi PSG’den sonra hangi takıma gidecek? İşte konu hakkında son gelişmeler...

01.06.2023-17:43 - (Son Güncelleme: 01.06.2023-17:43)

Fransa Ligue 1’de şampiyonluğa ulaşan Paris Saint Germain’in (PSG) Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi’nin takımda kalması beklenmiyor. Özellikle Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih hezimetinin ardından kendi taraftarının tepkisini çeken Messi’nin hangi takıma gideceği sorusu merak edilirken, Paris ekibinin teknik direktörü Christophe Galtier’in konu hakkındaki önemli açıklaması spor gündemini meşgul ediyor. Peki Messi PSG’den ayrıldı mı, yeni takımı neresi? Lionel Messi PSG’den sonra hangi takıma gidecek?

Messi PSG’den ayrıldı mı?

PSG teknik direktörü Christophe Galtier, Lionel Messi’nin takımdan ayrıldığını resmen açıkladı. Futbol tarihinin en iyi ismiyle beraber çalışmanın ayrıcalık olduğunu belirten Galtier, ‘’Yarın Messi'nin Parc des Princes'teki son maçı olacak." ifadesini kullandı.

Lionel Messi

Devler Ligi’nde başarılı olamadı

Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e elenen PSG’de taraftarın en çok tepkisini çeken Messi, geçtiğimiz ay Suudi Arabistan’a takımından izinsiz bir şekilde gidince başkent ekibi, Arjantinli yıldızı 2 hafta kadro dışı bırakmıştı. Ardından ise Lionel Messi takımından özür dilemiş ve formasına tekrar kavuşmuştu. Fakat bu durum iki taraf arasındaki soğuk rüzgarları durdurmadı.

Sonraki durağı neresi olacak?

PSG ile yollarını ayırmaya hazırlanan Lionel Messi’nin sıradaki durağının hangi takım olacağı sorusu milyonlarca futbol sever tarafından tartışma konusu oldu.

İlk olarak Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımının Messi’ye yıllık 600 milyon euro teklif ettiği ve 35 yaşındaki yıldızın bu teklifi kabul ettiği iddia edilmişti. Ancak Messi’nin babası bu iddiaları yalanlamış ve tekliflerin sezon sonunda değerlendirmeye alınacağını söylemişti.

Lionel Messi’nin yeniden Barcelona’ya dönme ihtimali oldukça yüksek görünse de Katalan ekibinin yaşadığı maddi kriz bu transferin önüne geçecek gibi görünüyor. Öte yandan David Beckham’ın sahibi olduğu Inter Miami takımı başta olmak üzere MLS’ten de Messi’ye teklifler geldiği ifade edildi. 

Bu sezon PSG ile 40 resmi maçta forma giyen Lionel Messi, 21 gol ve 20 asist ile oynadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal