Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla oldu: Sonuç Galatasaray’a yaradı

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla Roma’yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda 4-1 yenerek tarihinin 7. şampiyonluğuna ulaştı. İspanyol ekibinin bu zaferi Galatasaray’ın da işine yaradı.

01.06.2023-11:45 - (Son Güncelleme: 01.06.2023-11:45) Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla oldu: Sonuç Galatasaray’a yaradı

Avrupa’nın iki numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi’nin finalinde Sevilla ile Roma karşılaştı. Oldukça gergin geçen karşılaşmada gülen taraf penaltı atışları sonucunda Sevilla oldu. İspanyol ekibinin galibiyeti Galatasaray’a da yaradı.

Sevilla yedinci kez şampiyon

Macaristan’daki Puskas Arena’da oynanan maçta Roma 35. dakikada Arjantinli yıldızı Paulo Dybala’nın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0’lık Roma üstünlüğünde sona ererken, mücadelenin 55. dakikasında Sevilla Gianluca Mancini’nin kendi kalesine attığı golle 1-1’lik eşitliği yakaladı. 90 dakika ve uzatma dakikaları bu sonuçla biterken, dev finalin galibini penaltı atışlarını belirledi. Seri penaltı atışları sonucunda Sevilla Roma’yı 4-1 yenerek tarihinin 7. Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandı.

Sevilal Roma

Sonuç Galatasaray’a da yaradı

Sevilla’nın kupaya uzanması sonrasında Galatasaray'ın sezon başında Sevilla'ya 15 milyon euroya sattığı Marcao, sarı kırmızılı kulübe bir kez daha para kazandırdı.

Brezilyalı oyuncunun takımı Sevilla, Avrupa Ligi finalinde Roma'yı yenerek kupaya uzanırken Marcao anlaşmasındaki bonus maddesi devreye girdi. Buna göre Sevilla kulübü, UEFA Avrupa Ligi zaferine ulaştığı için Galatasaray'a 1 milyon euro bonus ödemesi yapacak.

Brezilyalı savunmacı bu sezon sakatlıklardan kurtulamayarak sezon boyunca sadece 5 lig, 3 Avrupa Ligi 3 de Şampiyonlar Ligi maçında boy gösterebilmişti. Brezilyalı stoper Marcao, UEFA Avrupa Ligi finalinde ise 120+7. dakikada oyuna dahil oldu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal