Merkez Bankası'ndan 'Dijital Türk Lirası' Atılımı

Merkez Bankası, ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile ikili mutabakat zabıtları imzalandığını ve ek olarak da 'Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu' oluşturulmuş olduğunu açıkladı.

15.09.2021-14:39 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-15:48) Merkez Bankası'ndan 'Dijital Türk Lirası' Atılımı

Ajanslara düşen son dakika haberine göre Merkez Bankası, 'Dijital Türk lirası' projesi için ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK ile işbirliği platformu oluşturdu. Söz konusu Dijital Türk Lirası projesi birinci faz çalışma sonuçları ise 2022 tarihinde açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dijital para için ilk adımı atarak globalleşme yolunda önemli bir adım attı

TCMB, dijital lira denemeleri ve geliştirme süreci adına ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile mutabakat imzaladığı bilgisini paylaştı.


YENİ KATILIMLARLA PROJE GENİŞLETİLECEK

Projeye dair stratejik ve kritik teknolojilerin ön uygulama testlerinin uygulanacağı birinci faz bulguları sayesinde, platformun yeni katılımlar ile büyütülmesinin planlar dahilinde olduğunun üstünde duruldu.

TCMB'den yapılan açıklamada Dijital Türk Lirası ağı ile ilgili  'Birinci faz pilot uygulama çalışmaları kapsamında TCMB nezdinde prototip 'Dijital Türk Lirası Ağı' tesis edilerek teknoloji paydaşları ile dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testleri gerçekleştirilecektir.' ifadeleri kullanıldı.

TCMB'DEN DAHA YAYGIN VE GENİŞ TESTLER YAPILACAĞI VURGUSU

Elde edilen sonuçlar neticesinde daha yaygın ve geniş katılımlı olan pilot testlerin gerçekleştirileceğini ve ileri aşama fazlara geçileceğinin de altını çizerek belirten TCMB, dağıtık yapıların ödeme sistemlerinde kullanımı, blokzincir teknolojisi, anlık ödeme sistemleri ile birlikte entegrasyon gibi çeşitli başlıklarda testlerin yapılacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal