Kırtasiye Ödeneği Ne Zaman Yatar?

6 Eylül itibarıyla yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Öğretmenlere, eğitim ödeneği adı altında kırtasiye ödeneği veriliyor. Peki, eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği nedir?

09.09.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-16:53) Kırtasiye Ödeneği Ne Zaman Yatar?

Milli Eğitim Müdürlüğü (MEB), geçmiş olduğumuz yıl kırtasiye ödeneğini 7 Eylül tarihinde öğretmenlerin hesabına yatırmaya başlamıştı. Koronavirüs tedbirlerinden sonra yüz yüze eğitime geçilen Türkiye'de eğitim ödeneği yani bir başka ifade edilişi ile kırtasiye ödeneğinin ne zaman yatacağına dair şimdilik resmî bir açıklama yapılmadı.

KIRTASİYE ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile eğitim ödeneği göndermesi büyük bir istek ile birlikte bekleniyor. 2020 tarihinde öğretmenlerin almış olduğu kırtasiye ödeneği, 7 Eylül tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştı.

2021 yılı eğitim ödeneğinin ne zaman yatacağına yönelik net bir bilgi yapılmış değil.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in imzası ile illere gönderilen yazıya istinaden bu yıl kırtasiye ödeneği 1250 TL olacak şekilde yatırılacak. Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 tarihinde 1.325 TL'ye; 2023 tarihinde 1.400 TL'ye çıkarılmış olacak.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanı bulunan kadrolarda görevli olacak şekilde çalışmaya devam eden öğretmenlere (Cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olacak biçimde) ödeme işlemi yapılır. Hazırlık ödeneğinden sayılanlar haricinde bulunan memur, hizmetli gibi devlet çalışanları bu hizmetten faydalanamamaktadır.

Eğitim Ödeneği çeşitli sebepler ile (ücretsiz izin, askerlik, doğum izni vs.) eylül ayı içerisinde fiilen görevde olmayıp eğitim - öğretim yılı içinde görev hayatına başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belirli oranlar dahilinde verilir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EĞİTİM ÖDENEĞİ ALIR MI?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. maddesine istinaden söz konusu olan hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan öğretmen unvanı taşıyan kadrolar içerisinde görevli olup fiilen öğretmenlik yapan kimseler tarafından yararlanılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal