Merkez Bankası Başkanı Müjdeyi Verdi: Enflasyon Düşüyor

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyonun düşeceğini ve Türkiye’nin borçlanmada Avrupa ülkelerinde olumlu bir şekilde ayrıştığını belirtti.

08.09.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-16:16) Merkez Bankası Başkanı Müjdeyi Verdi: Enflasyon Düşüyor

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, katıldığı Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında ekonomiye dair çok önemli açıklamalarda bulundu. 

ENFLASYON YILIN SON ÇEYREĞİNDE DÜŞÜŞ GÖSTERECEK

Kavcıoğlu yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin ekonomisinde gerçekleştirilen yapılandırmalar sayesinde olumlu bir ivme kazanacağını vurgulayarak ‘Türkiye, borçluluk anlamında gelişmiş ülkelerden tüm kategorilerde belirgin şekilde olumlu ayrışıyor. Enflasyondan da yılın son çeyreğinde düşüklük göstermesini bekliyoruz. Türkiye destekleyici para, maliye ve finansal politikaların yanı sıra aşılama programlarında ilerleme kaydeden ve salgını kontrolde başarılı olan ülkeler arasında yer almaktadır. Bu durum, yatırım, üretim ve istihdama olumlu yansımıştır’ diyerek Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelere kıyasla ekonomisinin iyi olduğunu belirtti.

EKONOMİMİZLE OECD'DE İKİNCİ SIRADA YER ALIYORUZ

Türkiye’nin hem iç taleplere hem de dış taleplere ekonomik olarak katkı sağladığı vurgusu yapan Kavcıoğlu ‘OECD'de ikinci ülke olduğumuzu söyleyelim. Yıllık büyümede makine-teçhizatın sürükleyici olduğu görülmektedir. Net ihracatta büyümeye olumlu katkı vermeye devam ediyor. Öncü göstergeler 3. çeyrekte iktisadi faaliyetin dış talebin etkisiyle güçlü seyrettiğini gösteriyor. Hizmetler ve turizm sektöründe toparlanma dengelenmeyi sağlıyor’ diyerek Türkiye’nin ekonomik olarak büyümede birçok ülkeyi arkasında bıraktığını belirterek sözlerine son verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal