Avrupa Merkez Bankası Ekonomik Aktivitenin Hızlanmasını Beklediğini Açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ekonomik aktivitenin bu çeyrekten itibaren hızlanmasını beklediklerini söyledi.

21.06.2021-19:45 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-19:45) Avrupa Merkez Bankası Ekonomik Aktivitenin Hızlanmasını Beklediğini Açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nin video konferans yöntemi ile düzenlediği "Parasal Diyalog" oturumunda açıklamalarda bulundu.

'EKONOMİK GÖRÜNTÜ DAHA PARLAK BİR HAL ALDI'

AB ülkelerinde 100 milyondan fazla kişinin yeni tip koronavirüse karşı (Kovid-19) tam olarak aşılanma yapıldığını ifade eden Lagarde, salgında durumun daha iyiye gitmesi, aşılama uygulamalarındaki ilerleme ve güven artışı ile ekonomik görüntünün daha "parlak" bir hale büründüğüne dikkat çekti. 

Lagarde, mali ve parasal teşviklerin sonucunda özellikle hizmet sektöründe güçlü bir toparlanmayı ön gördüklerini, tedarikte ki sorunlardan kaynaklanan arz sıkıntısı olmasına karşı imalat sanayinin daha da güçlendiğini belirterek, ekonomik aktivitenin bu çeyrekten itibaren hızının artmasını beklediklerini belirtti.

Özellikle aşılama oranının yüksek olduğu gelişmiş ekonomilerin küresel ekonomik aktivitenin hızının arttığı söyleyen Lagarde, ABD'deki gibi mali teşvik paketlerinin ekonomik toparlanmaya destek olduğunu, bu konunun dış talebi arttırdığını ve Avro Bölgesi ekonomisini de olumlu etkilediğinin altını çizdi.

'EKONOMİK AKTİVİTENİN 2021'İN İKİNCİ YARISINDA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İYİLEŞMESİNİ BEKLİYORUZ'

Lagarde, "Tüketici harcamalarındaki güçlü toparlanma ve yatırımlarla desteklenen ekonomik aktivitenin 2021'in ikinci yarısında güçlü bir şekilde iyileşmesini bekliyoruz" dedi.

ECB'nin Avro Bölgesi için 2021'de yüzde 4,6, 2022'de yüzde 4,7, 2023'te yüzde 2,1 büyüme tahmininde bulunduğunu söyleyen Lagarde, "Küresel talepte ve tüketici harcamalarında beklenenden daha hızlı bir artış daha da güçlü bir toparlanma ile sonuçlanabilir" açıklamasında bulundu.

Lagarde, virüs mutasyonlarının yayılmasının bir risk kaynağı olmaya devam ettiğini aktardı.

Avro Bölgesi yıllık enflasyonunun son zamanlarda enerji fiyatlarının hızlı artması gibi geçici unsurlar sebebi ile yükseldiğini hatırlatan Lagarde, manşet enflasyonun sonbahara doğru daha da artabileceğini, geçici unsurların ortadan kalkması ile beraber önümüzdeki senenin başında düşmesini beklediklerini belirtti.

Lagarde, ECB'nin 2021'de yüzde 1,9, 2022'de yüzde 1,5, 2023'te yüzde 1,4 oranında enflasyon beklediğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal