Merkez Bankası Rezervleri 118 Milyar Doları Aştı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarında öne çıkan konulardan bir tanesi de Merkez Bankasının rezervlerindeki artış ile ilgiliydi.

07.09.2021-14:03 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-14:03) Merkez Bankası Rezervleri 118 Milyar Doları Aştı!

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  dün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, rezervlerle ilgili olarak yaptığı konuşmaya, özellikle ana muhalefetin dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Uluslararası rezervlerde belli bir artışın gerçekleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl 93,3 milyar dolarla kapatılan döviz rezervlerinin, 27 Ağustos tarihinden itibaren 118 milyar doları aşmış olduğunu söyledi.

REZERVLER 118 MİLYAR DOLARI AŞTI

Erdoğan, rezervlerle ilgili Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamasında, özellikle ana muhalefete seslendi. Erdoğan, 'Uluslararası rezervlerimiz de belirgin bir şekilde artıyor. Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, -özellikle ana muhalefet ve diğer muhalefet, hepsi buraya çok dikkat etmesi lazım- 27 Ağustos itibariyle 118 milyar doları aşmış durumdadır. Salgın döneminde tüm dünya olduğu gibi iş gücü piyasamız da olumsuz etkiledi. Ancak iş gücü piyasalarında da kısa zamanda hızlı bir toparlanmaya şahit olduk. Öyle ki bu yılın ilk yarısında sağlanan istihdam artışı 1,5 milyon kişiye çıkarak salgın öncesi seviyeleri bile aşmıştır.' ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal