Cumhurbaşkanı Duyurdu: Türkiye’de Yıllık İhracat 207 Milyar Doları Aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda sanayi üretimi için, ihracatın da güçlü bir şekilde katkısıyla artış gösterdiğini ve büyümeye ciddi etki ettiğini duyurdu.

07.09.2021-13:22 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-13:44) Cumhurbaşkanı Duyurdu: Türkiye’de Yıllık İhracat 207 Milyar Doları Aştı

Erdoğan, ihracata ilişkin olarak yaptığı –açıklamalarda, Türkiye’nin ikinci çeyrekteki performansında iç talepte olan güçlü görünümün yanında dış talebin 6,9 puanlık desteğinin de belirleyici olduğunu söyledi.

İHRACATIMIZ 207 MİLYAR DOLARI AŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de özellikle bu dönem içerisinde sabit sermaye yatırımlarında %20,3 oranında büyümenin gerçekleşmesinin son derece sevindirici olduğunu belirterek, 'Bir diğer olumlu gelişme ise makine teçhizat yatırımlarımızın 2019 yılının 3. çeyreğinden bu yana 7 çeyrektir büyümeye devam etmesidir.’ ifadelerini kullandı. Tüm bu yatırımların Türkiye’nin üretim kapasitesini ve büyüme potansiyelini da artıracağını belirten Erdoğan, ‘Bu yılın büyüme performansı açısından dikkat çekici bir diğer özelliği de yüksek büyüme oranını düşük bir cari açıkla gerçekleştirecek olmamızdır.' dedi. Bununla birlikte, ihracatın rekor kırmaya devam ettiğini, ağustos ayından başlayarak yıllık ihracatın 207 milyar doları aştığını da belirtti. Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın da arttığını açıkladı.

SEYAHAT GELİRLERİ HAZİRAN İTİBARIYLA YILLIK YÜZDE 31 ORANINDA ARTTI

Koronavirüs sebebiyle bütün dünyadaki gibi, Türkiye'de de zayıflayan turizm sektöründe hızlı bir toparlanma sürecine girildiğini ifade eden Erdoğan, ‘Seyahat gelirleri bu yılın haziran itibarıyla yıllık yüzde 31 oranında artarak cari dengenin iyileşmesine önemli katkı sağladı. Cari işlemler açığımız yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 7,6 milyar dolar azalarak 13,6 milyar dolar seviyesine geriledi.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal