Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir?

Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu kimdir? nerelidir, kaç yaşındadır, kaç çocuğu vardır? Şahap Kavcıoğlu hangi görevlerde bulunmuştur?

23.03.2021-15:19 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-12:36) Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan 20 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanmasıyla birlikte Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Ağbal'ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirilmişti. Yaşanan döviz kurundaki hızlı değişimler ve bugün faiz hakkında belirtmiş olduğu açıklamalarıyla gündem konusu olan Şahap Kavcıoğlu kimdir?

ŞAHAP KAVCIOĞLU'NDAN FAİZ AÇIKLAMALARI

Yatırımcı toplantısında konuşan Merkez Bankasu Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 16 Aralık'ta yapılması planlanan toplantıda faiz indiriminin yapılamamasının olası olduğunu açıkladı. Kavcıoğlu, ekonomide oluşan olumsuz koşullardan kaynaklı olarak indirim için sınırlı alan kaldığını belirtti.

Döviz piyasasında gerçekçi olmayan, sağlıksız fiyat oluşumundan dolayı Merkez Bankası'nın gerekli müdahalelerini yapacağını söyleyen Şahap Kavcıoğlu, kripto paraya giden kısımdan rahatsız olduklarını da ekledi. Peki, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu kimdir?

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Eski milletvekili, yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Bölümü'nü bitirdi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdi. Buradaki eğitiminin sonlanmasıyla birlikte ABD'ye giden Kavcıoğlu, Hastings College'da İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye'ye dönerek Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktora programını tamamladı.


ŞAHAP KAVCIOĞLU'NUN YER ALDIĞI GÖREVLER

Kavcıoğlu, Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı.

Daha sonra Türkiye Halk Bankası AŞ'de sırasıyla; Perakende bankacılıktan, esnaf-KOBİ bankacılığından, kredi politikalarından, insan kaynakları ve organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak önemli görevlerde bulundu.

Çeşitli vakıf ve kulüplerde de görev alan Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı'nın Başkanlığını yürüttü. Kavcıoğlu aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adında iki kitap yazan yeni Merkez Bankası Başkanı, aynı zamanda çok sayıda makale yayınlamıştır. Ayrıca Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. 

Yeni Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ŞAHAP KAVCIOĞLU MERKEZ BANKASI BAŞKANI

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 19 Mart 1921 tarihinde imzalanan 2021/152 No'lu kararname ile Naci Ağbal'ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak görevlendirildi. Şahap Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası Başkanı olmasının ardından uygulayacağı para politikası merak ediliyor. 

DOLAR YÜKSELİYOR

Şahap Kavcıoğlu en son Kabine Toplantısından sonra TBMM'ye yaptığı sunumda faizleri indirmeyeceğini, artışın suni olduğundan bahsetmişti. Bunu derken 8,95 olan dolar kuru, şu an 9,25 sularında ilerliyor. En son Merkez Başkanı yardımcıları görevden alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal