Merkel'den Avrupa'ya Yükselen Aşırı Sağa Karşı Uyarı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'da ve ülkesinde aşırı sağın artışına işaret ederek, "Bu konuda diğer herkesten daha uyanık olmalıyız." ifadesinde bulundu

29.05.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-10:35)

Amerikan CNN televizyonuna açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB ülkelerinde düzenlenen son seçimleri ve genel anlamda kıtadaki aşırı sağın yükselişine dair değerlendirmeler yaptı.

Seçim sonuçlarının yakından ve dikkatle incelenmesi gerektiğini belirten Merkel, yükselen aşırı sağ konusunun tüm Avrupa için tedirgin edici olduğunu ve Almanya'nın kendini bu gelişmelerden ayıramayacağını belirtti.

Ülkesinde her zaman kayda değer sayıda antisemitik grupların bulunduğunu kaydeden Merkel, "Evet kabul etmek gerekir ki burada hala yapmamız gereken işler var." yorumunda bulundu.

MÜLTECİ SORUNU  

Mülteci sorununun neden  olduğu tartışmalar hakkında da konuşan Merkel, 1 milyon mültecinin Almanya'ya kabulü kararını desteklediğini belirtti.

Merkel, "Suriye ve Irak'taki gibi insani krizler olurken en iyi yol kendimizi bunlara kapatmak değil, mültecilerin bakımı ile ilgili süreçlerde uyanık olmaktır." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal