Rusya Devlet Başkanı Putin, Merkel ve Macron ile Suriye Meselesini Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, telefonla Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel ile Suriye, Ukrayna ve İran meselelerini görüştü

22.05.2019-10:58 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-10:51)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek Suriye, Ukrayna ve İran konularını değerlendirdi.

Kremlin Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Putin'in, Macron ve Merkel ile telefon görüşmesi düzenlediği belirtildi.

Yapılan görüşmede Suriye meselesinin ele alındığı bildirilen açıklamada, "Putin, Suriye'nin kuzeybatısındaki durumu istikrara kavuşturmak, sivilleri korumak ve terör tehdidini etkisiz hale getirmek amacıyla Türkiye ile birlikte alınan tedbirlere ilişkin bilgi verdi." ifadesi aktarıldı.

SURİYE MESELESİ  

Söz konusu açıklamada, Suriye'de Anayasa Komitesi'nin kurulması ve Suriye'deki krizin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 2254 kararı kapsamında çözülmesine ilişkin koordinasyonun sağlanması gerektiğinin altı çizildi.

Ukrayna krizinin Minsk anlaşmaları kapsamında çözülmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Putin, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin özel statüsü hakkında yasaların yürürlüğe girmesinin, Kiev ile Donetsk ve Lugansk arasında direk olarak diyaloğun kurulması bakımından önemini hatırlattı." sözleri aktarıldı.

İRAN ANLAŞMASININ SÜRDÜRÜLMESİ VURGULANDI  

İran nükleer anlaşmasının devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Rusya, Fransa ve Almanya, İran ile ekonomi ve ticaret alanında iş birliğine olan bağlılıklarını doğruladı." sözleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal