Merakla beklenen Kasaba Doktoru dizisinin galasına ilgi büyük oldu

İlk bölümüyle ekrana gelen Kore uyarlaması Kasaba Doktoruna sosyal medyada ilgi büyük oldu. Reytinglere göre Total ilk 10’da 7.cı sırada, Ab ilk 10’da 2.ci sırada, Abc ilk 10’da 4.cü sırada yer alan diziye sosyal medyada övgüler yağdı.

09.04.2022-12:29 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-14:47)

Trt1 ekranlarında dün yayın hayatına başlayan  ARC Yapım imzalı, yönetmen koltuğunda Arda Sarıgün’ün oturduğu, senaryoyu İlker Aslan ve Barış Erdoğan’ın kaleme aldığı, Dr.Romantic adlı Kore uyarlaması Kasaba Doktoru’nun başrollerinde: Ozan Akbaba, Deniz Can Aktaş, Hazal Subaşı ve Vildan Atasever paylaşıyor. 

Dün akşam ilk bölümüyle ekranlara gelen Kasaba Doktoru şehre uzak Uluçınar Hastanesi’nde yolları keşisen üç idealist doktorun hikayesini anlatıyor Cesur ve inatçı bir karakter olan Ömer, babasını kaybedince doktor olmaya karar verir. Yetenekli ve mesleğine aşık geleceği parlak bir hekimdir. Yaşanan olaylarla kendini Uluçınar hastanesinde bulan Doktor Ömer, burada aşık olduğu Leyla ve kendini insanların hayatını kurtarmaya adamış olan Doktor Hakan ile hayatını büsbütün değiştirecek bir hikayeye dahil olacak. Deniz Can Aktaş ve Hazal Subaşı Partner Oldu

Gala Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın da katıldığı gala da başrol oyuncularıyla basın açıklaması yaptı. Kasaba Doktorunun ilk bölüm izlemesine katılan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı Trt dizilerinin bekledikleri ilgiyi aldıklarını dizilerin beğenildiğini söyleyen Sobacı, "Kasaba Doktoru dizimizin yolunun açık olmasını, seyircisinin bol olmasını diliyorum. Biz TRT olarak TRT 1 çatısı altında çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. 2021 yılının son çeyreğinde iki tane dönem işini, tarihi diziyi ekranlara getirdik. ‘Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı’ ve ‘Alpaslan Büyük Selçuklu’ dizilerimiz hem ulusal düzeyde hem de uluslararası platformlarda ciddi bir beğeni elde etti" dedi. Bu yıl yeni projelerin yayın hayatına başladığını ve yenilerinin de geleceğini dile getiren Sobacı, "Bu yeni dönemde özellikle dizi çeşitliliğini sağlamaya önem veriyoruz. Farklı konulara odaklanan dizeler yapmaya gayret ediyoruz. 2022 yılının ilk dizisini ‘Hacı Bayram Veli’ye ayırdık ve Anadolu’nun gönül eri olan Hacı Bayram Veli’nin hayatını anlatan ‘Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli’ dizisini ekranlara getirdik. Ardından öğretmenlere ithaf ettiğimiz ‘Kara Tahta’ dizimizi izleyiciyle buluşturduk. Şimdi ise üç idealist doktorun hikayesini anlatan Kasaba Doktoru dizimizi izleyiciyle buluşturduk. Ben TRT 1'in, TRT’nin her dizisi gibi bu dizinin de izleyicisinden büyük bir memnuniyet ve beğeni kazanacağına eminim" dedi. Trt Genel Müdürü Kasaba Doktoru Galasında

Kasaba Doktoru bir çok kavram üzerine düşünme imkanı veriyor

Dizinin sağlık çalışanlarına duyulan saygının bir göstergesi olduğunu ifade eden Sobacı, “Bu projeyi yaşama geçirmemiz bizim kıymetli sağlık çalışanlarına verdiğimiz desteğin, onlara gösterdiğimiz saygının bir nişanesidir. Özellikle pandemi döneminde sağlık çalışanlarının olağanüstü çabalarını anlatan birçok projeyi farklı kanallarımızda ekranlara taşıdık. Aslında bu projelerin bir yenisini Kasaba Doktoru’yla tekrar ekranlara getirmiş oluyoruz. Bu anlamda ben şundan eminim ki aslında Kasaba Doktoru dizimizi izleyen seyircilerimiz idealizm, fedakarlık, yaşam ve ölüm gibi kavramlar üzerine yeniden düşünme imkanı elde edecek. Bu vesileyle bu önemli dizinin ekranlara gelmesine katkı sunan öncelikle yönetmenimiz, yapımcımız, oyuncu arkadaşlarımız ve tüm set ekibimize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde açıklama yaptı.Kasaba Doktoru Gala

Başroller de projeyle alakalı konuştu

Doktor Leyla’ya hayat veren Hazal Subaşı: “İçerisinde küçük de olsa bir sosyal sorumluluk barındıran bir işte olduğum için çok mutluyum. 'Leyla' karakteri bir acil tıp uzmanı. Onun da diğerleri gibi işine olan aşkına, idealizmine ve ne kadar kötü şey yaşarsa yaşasın, işini hep el üstünde tutmasına şahit oluyoruz. Bir hayat kurtarmak adına bütün sorumlulukları alabilecek cesur ve güçlü bir kız. Çok mutlu ve heyecanlıyız, izleyen herkes beğensin diliyoruz." Dedi.

Doktor Hakan’a hayat veren Ozan Akbaba: “Umarım doktorların, hemşirelerin, sağlık çalışanlarının hayatlarının ne kadar meşakkatli olduğunu en azından bu diziyle de olsa söyleme fırsatını buluruz” dedi.

Başhemşire Mine’yi canlandıran Vildan Atasever: “Dizimiz devam ettiği sürece bütün sağlık çalışanlarının hikayelerini önce biz anlamaya ve sonra anlatmaya çalışacağız. İnşallah yolumuz uzun olur ve seyircilerimiz de bu yolda bizi destekler diye umuyorum" ifadelerini kullandı.

Doktor Ömer’e hayat veren Deniz Can Aktaş: “Hastanede farklı ekollerin insanların hayatlarına dokunduğu ve şifa vermek için mücadele ettiği bir hikâye. İçinde herkesin katkısının olduğu bir hastane hikayesi anlatıyoruz aslında" dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal