Menemen en güzel soğanlı mı olur, soğansız mı olur?

Türk mutfağının baş taçı olan menemen yemeği soğanlı mı olur soğansız mı olur sorusu türklerin en çok araştırdığı konu oldu. Yemek ustalarının konu hakkındaki yorumlarına haberimizde sizin için yer verdik.

23.03.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-12:26) Menemen en güzel soğanlı mı olur, soğansız mı olur?

Gündemden düşmeyen Türk mutfağının vazgeçilmezi menemen yemeği soğanlı mı olmalı soğansız mı olmalı sorusunun araştırmaları devam etmekte. Önce bir bakalım menemen yemeği nereye özgü bir yemektir? Soframıza nereden gelmiştir? Sonrasına yemek ustalarımızın bu soruya verdiği cevaplar ile devam edelim. 

Menemen(yemek) soframıza nereden geldi?

Menemen, yumurta, biber, domates ve isteğe bağlı olarak soğan kullanılarak yapılan bir Türk yemeğidir. 

İlk kez İzmir' in Menemen ilçesine gelen Girit Türkleri tarafından yapılan bu yemek adını ilçeden almıştır. 

Menemene soğan koyulmalı mıdır?

Vedat Milor 2018 yılında konu ile ilgili bir anket düzenledi. Milor anketinde ‘Belki Twitter’ da dünyayı kurtarmak mümkün değil ama en azından en büyük gastronomik problemimize(!) hemen burada noktayı koyabiliriz. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?’ sorusunu sorduktan sonra gelen sonucu kendisinin de hiç beklemediğini kabul etti. Oy kullananların %50,6’sı soğanlı, %49,4’ü soğansız olur dedi.

Menemenin hazırlanışında püf noktalar; 

Lezzetine doyum olmayacak menemen hazırlamak isteyenler için öncelikle domatesin kabuklarını incecik soyup küp olacak şekilde doğramanız gerekmektedir. Doğramak zor gelenler için ise rende domateste kullanılabilir.

İlk olarak tava ocağa alınarak hafifçe kızdıktan sonra yağ eklenir yağa doğranmış soğan (yine de isteğe bağlı) ve biber eklenerek güzelce kavrulur. doğranmış yada rendelenmiş domateslerde içerisine ilave edilir. Domatesin daha hızlı pişmesini istersek tuzda ilave edebilirsiniz. 

Domates piştikten sonra içerisine iki adet yumurta kırılır ve iyice biber soğan ve domates birbirine karıştırılıp kapak kapatılır. Hafifçe suyu çekilinceye kadarda pişmeye bırakılır. 

menemen soğanlı mı soğansız mı olur

Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal