24.01.2022-09:58 (Son Güncelleme:24.01.2022-09:58)


1

YILANLARIN ÖCÜ

YILANLARIN ÖCÜ

Fakir Baykurt'un unutulmaz eserinden uyarlanan Yılanların Öcü, Kara Bayram'ın hakkını köy ağalarına karşı korumasını konu alıyor. Fatma Girik, Irazca rolünde yer alıyor.



2

ACI

ACI

15 yıl sonra Çiçek Ali hapisan çıkar ve oğullarını öldürdüğü aileyi ziyaret eder. Dram ve suç temalı bu yapım, Adana Film Festivali'nden en iyi kadın oyuncu ödülünü Fatma Girik'e getirdi.



3

KEŞANLI ALİ DESTANI

KEŞANLI ALİ DESTANI

Haksız yere hapse giren Keşanlı Ali'nin hayatını konu alan yapımda başrolleri Fikret Hakan ve Fatma Girik paylaşıyor.



4

JAPON İŞİ

JAPON İŞİ

Fatma Girik'in Japon bir robot ve şarkıcı Başak'ı canlandırdığı filmde, Veysel'in bir şarkıcıya olan platonik aşkı anlatılıyor.



5

BOŞ BEŞİK

BOŞ BEŞİK

Bir annenin bebeğini kaybetmesi sonrası travmalarını anlatan eser, sembolik anlatımıyla dikkatleri çekiyor.



6

İNTİKAM MELEĞİ/KADIN HAMLET

İNTİKAM MELEĞİ/KADIN HAMLET

Babası öldürüldükten sonra intikam almak isteyen Hamlet rolü, bu kez kadına verilmiştir. Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı film, en bilinmeyen filmler arasında yer alıyor.



7

MENEKŞE GÖZLER

MENEKŞE GÖZLER

Fatma Girik'in gözlerinden ismini alan film, iki arkadaşın birbirlerinden habersiz, fark etmeden Fatma Girik'e aşık olmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Sadri Alışık ve Erol Büyükburç da yer alıyor.



8

ŞOFÖR NEBAHAT

ŞOFÖR NEBAHAT

Süreyya Duru'nun yönetmenliğini yaptığı 1970 yapımı film, babası öldükten sonra eve para getirmeye çalışan Nebahat'ın erkeklerin egemenliğindeki şoför mesleğini İstanbul'da sürdürmesini konu alıyor.



9

KANLI NİGAR

KANLI NİGAR

Osmanlı Döneminde İstanbul'da randevuevi işleten Cihanyandı Kanlı Nigâr'ın kendini ve bu yola düşürenlerden aldığı intikamın öyküsü anlatılmaktadır. Kemal Sunal, bu filmde Narçın ve Abdi rollerini, Fatma Girik ise Kanlı Nigâr rolünü canlandırmıştır.



10

POSTACI

POSTACI

Kemal Sunal ile başrolü paylaştığı filmler arasında en iyilerinden olan Postacı, Kemal Sunal'ın karakterinin Sevtap ile evlenmek istemesi ve sonra gelişen olayları konu alıyor. Almanya Türkleri ile karşıtlıkları konu alan yapım, hala sıklıkla insanlar tarafından tercih ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR