Memurluğu Bıraktı Arıcılığa Başladı! Şimdi 450 Kovanı Var

Oğlunun hastalığı için memurluğu bırakıp 2 kovan ile arıcılığa başlayan Aslıhan Özşahin başarılı hamleler ile 450 kovana ulaşıp 6 kişiye de iş imkanı sunmaya başladı.

18.10.2021-15:47 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-15:55) Memurluğu Bıraktı Arıcılığa Başladı! Şimdi 450 Kovanı Var

İzmir Seferihisar'da sağlık çalışanı olan Aslıhan Özşahin, sürekli hastalanan oğlu için işten ayrıldı. Arıcılığa başlayan Aslıhan Şahin, oğluna doğal bal yedirmek için 2 kovanla başladığı arıcılığa şu anda talep yağıyor.

Arıcılıkla uğraştıkça arıcılığı çok seven ve gittiği belediye kurslarında bu işi bilinçli olarak yapmayı öğrenen Aslıhan Özşahin, eşi ve iki oğlunun da desteğiyle,  Ege arılarından kraliçe türünü üretmeye karar verdi.


7 BİN ARISI VAR

Yüksek bal verimiyle bilinen Ege arıları sayesinde kendisine olan talebin artığını belirten Aslıhan Özşahin, 450 kovanı olduğunu ve yaklaşık 7 bin arısının olduğunu belirtti. Başarılı kadın girişimci 6 kişiye de istihdam sağladığını söyledi.



ARICILIKLA KENDİMİ BULDUM

Arıcılığa başladıktan sonra kendini bulduğunu doğaya daha saygılı davrandığını aktaran Aslıhan Özşahin açıklamalarını şu sözlerle noktaladı;  "Suni tohumlama olmadan kraliçelerimizi yetiştiriyoruz. Bu konuda kısa sürede iyi bir isme sahip olduk. Sabahın erken saatinde kalkıp hava kararana kadar çalışıyoruz. 450 kovanım var. Bunların bir kısmını kraliçe üretmek, bir kısmını bal, bir kısmını da koloni satışı için tutuyoruz. Bu işe başladığımda 'kızım sen memursun ne işin var, 1-2 sene yapıp bıkarsın' diyenler vardı. Bu konuda taş koyan olmadı ancak destekleyen de olmadı. Onlar öyle dedikçe 'ben bu işi yaparım' diyorsun. Kendimi bulduğum bir iş oldu. Zorlukları çok fazla, özellikle fiziki zorluğu çok." Hedefim Türkiye'deki kız çocukları. Ben de kız çocuğu annesiyim ve kızımı zor şartlarda okuttum. Arıcılığı öğrendim ve riskleri nasıl yönetebileceğimi biliyorum. Öğrendiklerimi bu işe ilgi duyan genç kızlara öğretmek, hem kendi işletmemi kurumsallaştırmak hem de bu işi bilinçsiz yapanların elinden almak istiyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal