Malatyalı Kadın Girişimcinin Hayali İhracat Yapmak

80 lira sermaye ile girişimciliğe başlayan Hayriye Duman, hayalinin ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu açıkladı.

17.10.2021-12:43 - (Son Güncelleme: 17.10.2021-13:34) Malatyalı Kadın Girişimcinin Hayali İhracat Yapmak

Malatya'da 80 lira sermaye ile girdiği istiridye mantarı üretiminde başarılı olan kadın girişimci Hayriye Duman'ın başarısı Emine Erdoğan tarafından takdir gördü. An itibariyle 500 metrekarelik tesiste istiridye mantarı üreten Hayriye Duman devletten gelecek destek ile entegre tesis açmayı planlıyor.

EV TEMİZLİĞİ YAPIYORDU

Malatya'da yaşayan 38 yaşındaki Hayriye Duman Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 500 metrekarelik tesiste istiridye mantarı üretimi yapıyor. Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibeyle kurduğu tesiste üretim yapan Duman'ın bir sonraki hedefi ise entegre tesis kurmak. 2012 yılında üretimine o yıl kayısı bahçesinde zirai dondan dolayı yanan kayısıları yüzünden başka iş arayışlarına giren Hayriye Duman, günlük ev temizliklerine gidiyordu.


İHRACAT YAPMAK İSTİYOR

Sipariş ettiği istiridye tohumlarının gelmesi ile mantar üretimine başlayan Hayriye Duman, Genç Çiftçi Projesi ile devletten 30 bin lira hibe alınca ilk önce 100 metrekarelik tesis kurdu. İşleri büyütünce 4 odalı 500 metrekarelik tesise taşınan Hayriye Duman, hayalinin ihracat yapıp ülke ekonomisine katkı yapmak olduğunu vurguladı.


EMİNE ERDOĞAN'DAN TEBRİK 

Geçtiğimiz günlerde, Kadın Girişimciler Zirvesi'ne davet edildiğini ve burada sergide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kendi standını gezdiğini anımsatan Duman, projesinin Emine Erdoğan tarafından çok beğenildiğini aktardı.


KİLOSU 20 LİRA

Hayalinin entegre tesis kurmak olduğunu ve bunun için çok çalıştığını vurgulayan Hayriye Duman sözlerini şu şekilde noktaladı; "Ev hanımlarına seslenmek istiyorum. Küçük bir odaları varsa bu işe başlayabilirler. Şu an ürettiğimiz mantarın kilosunu 20 TL'ye satıyoruz. Tabi bunun masrafları da var ama kazandırıyor. Malatya'da talep çok fazla" 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal