Memur-Sen’den emekli maaşı sözleri: Seyyanen zam gözden geçirilmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emekli maaşının asgari ücretin altında kalmaması gerektiğini ifade etti ve seyyanen zam talebinde bulundu.

25.02.2024-10:14 - (Son Güncelleme: 25.02.2024-10:14)

Yılın ilk ayında emekli maaşlarına yapılan yüzde 49.25 zam sonrasında en düşük emekli maaşı 10 bin lira olmuştu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise emekli maaşının asgari ücretin altında kalmaması gerektiğini söyleyerek seyyanen zam talebinde bulundu.

Seyyanen zam gözden geçirilmeli

Yalçın, Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, sendika olarak çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını talep ettiklerini ifade etti. Emeklilerin alım gücünün yükseltilmesinin önemine vurgu yapan Yalçın, "Asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı. Kamu görevlileri için, görev aylığı ile emekli aylığı arasında kopmuş olan bağ yeniden tesis edilmeli, 8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı." şeklinde konuştu.

Emekli seyyanen zam

Refah düzeyi yüksek bir ülke için çalışıyoruz

Yalçın, sorunların sona ermesi için mücadele ettiklerini ve yeni kazanımlar elde etmek için çabaladıklarını belirterek, herkesin saygın iş ortamlarında iyi bir ücretle refah içinde yaşaması için çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, üretimin artması ve milli gelirin artması için her türlü olumlu çalışmayı desteklediklerini vurgulayan Yalçın, bu yönde atılan her kararlı adımın arkasında olduklarını dile getirdi. Ayrıca, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değişmesi gerektiğine de değinen Yalçın, bu konuda adımlar atılması gerektiğini ekledi. (AA)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal