Meksika'da Acı olay! ABD’ye Kaçmaya Çalışan Göçmenler Kaza Yaptı

Meksika'da ABD'ye kaçak yollarla gitmeye çalışan göçmenleri taşıyan TIR kaza yaptı. Şimdilik gelen haberlere göre, ABD’ ye gitmeye çalışan en az 53 kişi hayatını kaybetti. Olay yerinden gelen görüntüler ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

10.12.2021-11:25 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-11:36) Meksika'da Acı olay! ABD’ye Kaçmaya Çalışan Göçmenler Kaza Yaptı

Meksika'nın Chiapas eyaletinde görenleri hayrete düşüren katliam gibi bir Kaza meydana geldi. Kaçak yollarla ABD'ye gitmeye çalışan göçmenleri taşıyan ve hız sınırlarını fazlaca aştığı belirtilen TIR ana yol üzerinde bulunan keskin virajı alamayınca akıl almaz bir kaza meydana geldi.

VİRAJI ALAMADI DEVRİLDİ

Yetkililer TIR'ın devrilen tırın önce, takla attığını ardından da  Chiapas eyaletinin başkenti Tuxtla Gutiérrez'e giden ana yoldaki bir yaya köprüsüne çarptığını duyurdu. Yapılmış olan ilk incelemelere göre, en az 53 kişi hayatını kaybetti. Chiapas sivil koruma dairesi başkanı Luis Manuel Garcia, en az 58 yaralı olduğunu ve bazı yaralıların durumlarının da oldukça ağır olduğunu bildirdi.Chiapas kaza ile ilgili olarak  yapmış olduğu açıklamasında kurbanlar arasında erkek, kadın ve çocukların da bulunduğunu ifade etti. Yetkililer kurbanların hangi ülkenin vatandaşları olduklarına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Yerel basın ise göçmenlerin Honduras ve Guatemala'dan ABD'ye gitmeye çalışan göçmenler olduğu bilgisine haberinde yer verdi. Guatamala'ya komşu konumda bulunan Chiapas’ın belgesiz göçmenler için önemli bir geçiş noktası olduğu biliniyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal