Göçmene Yardım Elini Türkler Uzatıyor

Afganlı göçmen, Bulgaristan unsurları tarafından dövüldükten sonra sınır tellerinden zorla Türkiye’ye gönderildi. Göçmen, Edirne'nin sınır köyü olan Hamzabeyli köyüne sığındı. Soğuktan donmak üzere olan göçmene yardım elini, köylüler uzattı.

02.12.2021-16:09 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-16:09) Göçmene Yardım Elini Türkler Uzatıyor

Afganlı göçmene yiyecek ve giyecek yardımında bulunan vatandaşlar, Türklerin misafirperverliğini bir kez daha ortaya koydu. 

GÖÇMENİN İHTİYAÇLARINI KÖYLÜLER KARŞILIYOR

Göçmene yardım eden vatandaşlardan Erkan Tufan, göçmenin ihtiyacı olan kıyafetlerin köy halkı tarafından karşılandığını dile getirdi. Afganistanlı göçmene yardım eden vatandaşlardan biri, ‘Evden kendimiz getiriyoruz, giydiğimiz eşyaları ona veriyoruz. Buraya gelmiş titriyor, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı. Tufan, köye sığınan göçmenlerin zor anlar yaşadığını dile getirdi.

AFGANLI GÖÇMENE YARDIM ELİNİ VATANDAŞLAR UZATTI

Gazetecilere röportaj veren Afganlı göçmen, Bulgaristan’ın göçmenleri kabul etmediğini anlatmaya çalıştı. Bulgaristan tarafından dövüldükten sonra sınır tellerinden zorla Türkiye'ye itilen Afganistanlı göçmene yardım elini Edirne'nin sınır köyü olan Hamzabeyli köyü vatandaşları uzattı. Dışarıda donmak üzere olan göçmene, Hamzabeyli giyecek ve yiyecek yardımında bulundu. 

Bulgaristan’a köye gelen Afganistanlı göçmen, soğuktan donmak üzereyken köydeki kıraathaneye sığındı. Soğuktan titreyen göçmenin bitkin ve üşümüş halini gören vatandaşlar göçmene, sıcak çay ikramında bulundu. 

Dövülerek sınır dışı edilen Afganistanlı göçmen, Bulgaristan’da çok zulüm gördüğünü ve dayak yediğini dile getirdi. Bulgaristan’dan zorla Türkiye’ye gönderildiğini dile getiren Afganlı göçmen, soğuktan donmak üzereyken kendisine yardım eden köydeki vatandaşlara teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal