Başkan Erdoğan İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı'nda Konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

10.12.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-13:47) Başkan Erdoğan İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı'nda Konuştu!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda 16’ıncısı düzenlenen İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansı Açılış Oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Konferansta açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Filistin meselesine vurgu yaparak "Filistin İslam aleminin tamamının ortak davasıdır." ifadelerini kullandı. İslam İş Birliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ev sahipliğinde İstanbul'da düzenleniyor. Konferansta, Azerbaycan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Cezayir, Tacikistan, Yemen, Suudi Arabistan, Nijer, Mali, Libya, Kuveyt, Katar, Kamerun ve Gabon'dan 38'e yakın temsilci yer alıyor. Konferansta Başkan Erdoğan da açıklamalarda bulundu.

BU SALGIN NEDENİ İLE PEK ÇOK VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

Başkan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği 16. Konferansı Açılış Oturumunda gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ‘Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İslam İş Birliği Teşkilatı Konferansı münasebetiyle sizleri ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Peygamber Efendimizin fethini müjdelediği İstanbul'dan tüm dünyadaki kardeşlerime selam yolluyorum. 5 milyonu aşkın kişinin hayatına mal olan salgınla mücadele ediyoruz. Bu salgın nedeniyle pek çok vatandaşımızı kaybettik. Ebediyete uğurladığımız tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Üye ülkelerde hayatını kaybeden kardeşlerim için başsağlığı diliyorum. Hak hukuk adalet dersi verenler, dünyada olanlara kulaklarını tıkarken, biz hassasiyet gösterdik. Yerli aşımızla ilgili süreci yakından takip ediyor, inşallah yakın zamanda sonuca ermesini bekliyoruz.’

FİLİSTİN MESELESİ YAPI TAŞLARINDANDIR

Dolmabahçe Sarayı’nda konuşmasına devam eden Başkan Erdoğan, Filistin meselesine de değindi. Erdoğan,  Filistin meselesi, İslam İş Birliği Teşkilatı'nın oluşmasına da vesile olan yapı taşlarındandır. Kudüs'ü savunmak insanlığa sahip çıkmıştır. Filistinli çocuklara eli kanlı terörist muamelesi yapıldığını görüyoruz. Gazze'ye yönelik haksız hukuksuz abluka da devam ediyor. Bu poliyikalar Filistinli kardeşlerimizin şanlı direnişi sonucu amacına ulaşamamıştır. Filistin islam aleminin ortak davasıdır. Gelinen aşamada, herkesin bu gerçeklerin farkına vardığına inanıyorum. Bu politikarda ısrar etmenin bir amacı yoktur. 2. Dünya savaşında yahudilere yapılan zulmün bedelini bugün Filistin'den çıkarmak haksızlıktır. Bir halkın ötekileştirilmesini, dışlanmasını asla kabul etmiyoruz. Kudüs'ü 400 yıl boyunca adaletle yöneten bir ecdadın torunları olarak en büyük gayemiz Filistin'de kalıcı barış ve istikrarın tekrar uygulanmasıdır. Filistin konusunda 2 önemli zirveye ev sahipliği yaptık. Bu sayede uluslararası platformları harekete geçirdik. Teşkilat içerisinde yer alan ülkeler olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli, Filistin davasını zarara uğratacak her türlü hareketten kaçınmalıyız. Filistinlerin de kendi aralarındaki tefrikayı sona erdirmesi son derece önemlidir. Beklentimiz Filistinli kardeşlerimizin birlik ve beraberliklerini güçlendirerek bu sürece katılmasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal