Başkan Erdoğan 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Başkan Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

08.12.2021-16:02 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-17:53) Başkan Erdoğan 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıya Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Toplantıda konuşma yapan Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Son dönemde Avrupa'da ortaya çıkan Peygamberimize yönelik saygısızlıklara karşı en güçlü tepki yine bizim milletimizden yükselmiştir. Benzer bir hadise beklemediğimiz şekilde bizim de başımıza geldi. Suriye'de kontrolümüzdeki okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan kitaplarda peygamberimizin tasviri olarak yorumlanacabilecek kimi resimlerin olduğu tepsit edildi. Kitapların dağıtımı durduruldu, imha edilmek üzere toplatıldı. Henüz basılmamış başka kitaplar olduğu belirlendi.' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile beraberindeki il müftülerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Törende konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Zor ama o kadar şerefli bir göreviniz var. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Diyanet İşleri Reisliği olarak geçen teşkilatın önemi ortaya çıkmaktadır. Din işlerinin en sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Bu kurumumuzu başkanlık düzeyine yükselterek yetkilerini genişlettik. FETÖ ile mücadelemizde Diyanet, çok önemli bir yere sahiptir. Salgın döneminde teşkilat mensuplarımızın büyük bir gayretle ifa ettiği hizmetler takdire şayandır. Sosyal medyada sıkça karşılaştığımız din görevlilerimize yönelik yalan, iftira amacı taşıyan kampanyaların asla moralinizi bozmamasını istiyorum. Bugün de yakın coğrafyalarımız başta olmak üzere pek çok yerde benzer sancılar yaşanmaya devam ediyor. Her ne kadar birileri epeyce süre milletimizi dininde uzak tutmak için uğramışsa da hamdolsun başarılı olamadılar. İlahiyet fakülteleri, imam hatip okulları ile camilerde verilen hasbi hizmetlerle milletimiz inancına sarılmıştır.

BENZER BİR HADİSE BİZİM DE BAŞIMIZA GELDİ

40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Başkan Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. Toplantı konuşmasına Başkan Erdoğan şu şekilde devam etti: Dünyanın neresinde olursa olsun her Müslümanın derdiyle dertlenmiş İslam'a yönelik her saldırıyla karşı olduk. Son dönemde Avrupa'da ortaya çıkan Peygamberimize yönelik saygısızlıklara karşı en güçlü tepki yine bizim milletimizden yükselmiştir. Benzer bir hadise beklemediğimiz şekilde bizim de başımıza geldi. Suriye'de kontrolümüzdeki okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan kitaplarda peygamberimizin tasviri olarak yorumlanacabilecek kimi resimlerin olduğu tepsit edildi. Kitapların dağıtımı durduruldu, imha edilmek üzere toplatıldı. Henüz basılmamış başka kitaplar olduğu belirlendi. Yaşanan rezalette sorumluluğu olan herkesle ilgili soruşturma başlatıldı. Sorumlu olduğum yönetimde ortaya çıkmasından dolayı ziyadesiyle üzüntülüyüm. Bu vahim durum karşısında inşallah gereken hızla yerine getirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal