Mehmet Naci Bostancı kimdir, nereli ve kaç yaşında? AHBVÜ yeni rektörü Mehmet Naci Bostancı daha önce hangi görevlerde bulundu? Mehmet Naci Bostancı hayatı ve biyografisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 20 üniversiteye rektör ataması gerçekleşti. Atamalardan birisi ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne (AHBVÜ) gerçekleşirken, üniversitenin yeni rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı oldu. Peki Mehmet Naci Bostancı kimdir, nereli ve kaç yaşında? AHBVÜ yeni rektörü Mehmet Naci Bostancı daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Mehmet Naci Bostancı hayatı ve biyografisi...

01.08.2023-16:34 - (Son Güncelleme: 01.08.2023-16:34)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Resmi Gazete kararına göre Yükseköğretim Kurulu'na 5 üye ile 20 üniversiteye rektör atandı. Karar kapsamında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin (AHBVÜ) yeni rektörü  Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı oldu. Bostancı’nın hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenler internete yönelerek araştırma yapmaya başladı. Peki Mehmet Naci Bostancı kimdir, nereli ve kaç yaşında? AHBVÜ yeni rektörü Mehmet Naci Bostancı daha önce hangi görevlerde bulundu?

Mehmet Naci Bostancı kimdir?

AHBVÜ yeni rektörü Mehmet Naci Bostancı, 2 Ağustos 1957 tarihinde Amasya’da doğdu. Türk siyaset bilimci, sosyolog, iletişim bilimci, halkla ilişkiler uzmanı ve siyasetçi gibi çeşitli görevleri üstlenen Bostancı, bir dönem ürkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekili olarak da görev aldı.

Mehmet Naci Bostancı

1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde sosyal değişme kuramları üstüne verdiği tezler ile tamamladı. Türkiye Günlüğü, Birikim gibi dergilerde makaleleri yayınlandı. ANAP eski genel başkanlarından Mesut Yılmaz'a bir süre siyaset danışmanlığı ve 1989-1991 yılları arasında Kültür Bakanlığı Müşavirliği yaptı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'ın da baş danışmanı ve basın sözcüsü görevlerini de yürüttü. 1998-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı yaptı. Ağustos 2008 itibarıyla Gazi Üniversitesi rektör danışmanlığına; 11 Mart 2009'da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığına getirildi.

10 Mart 2011'da dekanlık görevinden istifa ederek, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Amasya 1. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Türkiye-Kırgızistan Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İrlanda Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı.

8 Ocak 2014 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu başkanı ve 1 Eylül 2014 tarihinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Grup başkan vekili seçildi. 25, 26. dönem Amasya, 27. dönem Ankara milletvekilidir. 7 Temmuz 2018 tarihinde TBMM Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu başkanı olarak seçildi. Türkiye'de sosyal değişme ve kimliksel dönüşüm, siyaset tarihi, siyaset bilimi, ikna kuramları, kitle iletişim teorileri, propaganda, ideoloji kuramı, kültürel dönüşüm konularında çalışmaktadır. Bostancı, Işığın Gölgesi adlı siyasi bir roman da kaleme alarak 1980 öncesindeki siyasi ortama kendi dünyasından da kesitler sunarak yaklaşmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal