Meclis bu haftayı emekliye ayıracak: Ek zam teklifi hızla kabul edilecek

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına iyileştirme yapılmasını içeren düzenlemenin bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda düzenlenmesi bekleniyor. Yasa teklifinde en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi, asgari ücret desteğinin 700 liraya çıkarılması gibi konular da yer alıyor. İşte ayrıntılar…

21.01.2024-11:58 - (Son Güncelleme: 21.01.2024-11:58)

Milyonlarca emeklinin gözü bu hafta Meclis’te olacak. Çalışma hayatında önemli düzenlemeler yapılmasını öngören düzenleme Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Emeklilerin dikkatleri Meclis'te olacak

TRT Haber'de yer verilen habere göre; Teklifle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 Zam yapılırken, en düşük Emekli Maaşı 10 bin liraya çıkarılıyor. Düzenlemede istihdamı korumaya yönelik kapsamlı teşvikler de bulunuyor. İşverene sağlanan Asgari Ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılırken, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılıyor. 

Meclis ek zam

Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indirilirken, genel salgın durumu kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya ekleniyor. İşverene sigorta primi desteği süresi teklifle uzatılırken, ilave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek de 2 yıl daha uzatılıyor.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal