Meclis, bayram sonrasına hazırlanıyor: Gündemin ilk sırasında turizm ve enerji var

Bayram tatili arasına giren Meclis, 16 Nisan’da başlayacak olan mesaisinde ilk sıraları turizm ve enerjiye ayıracak. Bayram sonu parlamentoyu yoğun bir mesai bekliyor. İşte detaylar…

09.04.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-16:20)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Ramazan Bayramı dolayısıyla girdiği tatil arasının ardından oldukça yoğun bir gündemle mesaisine devam edecek. Ekonomi ve yargı başta olmak üzere turizm , enerji ve eğitim gibi alanlarda pek çok kanun teklifleri komisyonda görüşülecek. Ancak Nisan ayı içerisindeki önceliğin turizm ve enerji olacağı kaydedildi.

Meclis, bayram sonrasına hazırlanıyor

TRT Haber’de yer alan habere göre; enerji teklifine göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak uluslararası pazarlara sunulması planlanıyor. Enerji verimliliğini artırmak amacıyla geliştirilen projeler ise belli bir bütçe sınırlaması içinde desteklenecek. Denizler ve göller gibi belirli alanlarda yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulabilmesine izin verilecek.

Meclis, bayram sonrasına hazırlanıyor: Gündemin ilk sırasında turizm ve enerji var

Turizmle ilgili kanun teklifinde ise turist rehberliğiyle ilgili düzenlemeler öne çıkıyor. Mesleğe giriş koşullarını sağlayan adaylar, yabancı dil yeterlilik belgesi olmadan da Türkçe turist rehberi olabilecekler. Ayrıca, seyahat acentelerinin müşterileri, bilgileri dışında başka bir işletmeye yönlendirmesi durumunda cezalandırılacaklar.

Kripto para, ruhsatsız silah ve 9. yargı paketi gündeme alınacak

Kripto varlıklara dair bir kanun teklifi yakında Meclis'e sunulacak. Bu teklif, kripto varlıkların hukuki tanımını belirleyerek, ihraç, dağıtım ve alım satım süreçlerini düzenleyecek kuralları içerecek.

Mayıs ayında, İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir kanun teklifinin de Meclis'e sunulması bekleniyor. Bu teklifte, "vahim silah" olarak adlandırılan otomatik silah parçalarının ruhsatlandırılması gerekecek ve ruhsatsız silah kullanımına yönelik cezalar artırılacak. Ayrıca, Mayıs ayında 9. yargı paketinin de Meclis gündemine alınması planlanıyor. Bu paket, özellikle cezasızlık algısını kırmaya yönelik düzenlemeler içerecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal