Meteoroloji’den arefe uyarısı: 15 ilde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji, 15 ilde sağanak yağış uyarısında bulundu. Uzmanlar yağışların Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu genelinde etkili olacağını tahmin ediyor. İşte 9 Nisan 2024 hava durumu…

09.04.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-16:16)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram öncesindeki hava durumu tahminlerini yayımlandı. Yayımlanan 9 Nisan 2024 hava durumu raporuna göre, Batı ve Doğu Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Doğu Karadeniz’in içleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun geneli ile Tokat ilinde sağanak yağış bekleniyor. 

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de yağışların yer yer kuvvetli ve aralıklı olması öngörülüyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde ise zaman zaman sis ve pus hadiselerinin görülmesi bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde yağışların yoğunlaşacağı ancak diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genel olarak ülke genelinde mevsim normallerine uygun yağışlar beklenirken bazı bölgelerde bu değerlerin üstüne çıkabileceği tahmin ediliyor.

Rüzgar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu uyarıya göre, genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esen rüzgarlar yurdun doğusunda hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Ancak Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında 40-60 km/saat hızında kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Meteoroloji’den arefe uyarısı: 15 ilde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak

Uyarılar

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu bölgelerde bulunanlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu nedenle, bu bölgelerde yaşayanlar da dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

9 Nisan 2024 hava durumu

Meteoroloji’den arefe uyarısı: 15 ilde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal