MEB’den açıklama yapıldı: Yüz binlerce öğrenci YKS deneme sınavına girecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Haziran ayında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için bugün online olarak Temel Yeterlilik Testi (TYT) deneme sınavı yapılacağını bildirdi.

25.05.2024-11:25 - (Son Güncelleme: 25.05.2024-11:25) MEB’den açıklama yapıldı: Yüz binlerce öğrenci YKS deneme sınavına girecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrencinin gireceği YKS’nin deneme sınavlarının bugün başlayacağını duyurdu. Bakanlık internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık süreçlerinde kendilerini değerlendirmeleri için "YKS'ye Doğru 2024" adı altında bir deneme sınavı düzenlenecek. Bu sınav, öğrencilere hem seviyelerini ölçme hem de çalışmalarına yön verme imkanı sunacak şekilde hazırlandı. Alan uzmanları tarafından YKS'nin kapsamına uygun sorularla oluşturulan bu deneme sınavı, öğrencilerin performansını değerlendirmeye yönelik olacak.

Yüz binlerce öğrenci YKS deneme sınavına girecek

TRT Haber'de yer alan habere göre; öğrenciler, deneme sınavına "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecekler. Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç ayrı gün boyunca gerçekleştirilecek. Katılmak isteyen öğrenciler, belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava girebilecekler.

MEB’den açıklama yapıldı: Yüz binlerce öğrenci YKS deneme sınavına girecek

Deneme sınavının sonuçları ve öğrencilerin sıralamaları, 28 Mayıs'ta açıklanacak. Ayrıca, soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Öğrenciler için rehberlik yayını da uzmanlar tarafından YouTube üzerinden gerçekleştirilecek. Bu deneme sınavı, öğrencilerin YKS'ye daha hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde girmelerine yardımcı olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal