MEB’den açıklama geldi: Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2024 sözleşmeli öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen ataması konusunda adayları sevindirecek açıklamayı yaptı. Bakan Yusuf Tekin, öğretmen atama takviminin netleştirildiğini bildirdi. Peki Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2024 sözleşmeli öğretmen atama takvimi belli oldu mu? İşte tüm detaylar…

23.02.2024-17:51 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-17:51)

Öğretmen olmanın hayalini kuran binlerce aday, gözünü MEB’den gelecek öğretmen ataması açıklamalarına çevirdi. Geçen yılın Mayıs ayında yapılan 45 bin kişilik öğretmen atamasının ardından 2024 yılındaki öğretmen atama takvimi konusunda Bakan Tekin’den kritik bir açıklama geldi. Tekin, öğretmen atama takviminin netleştirildiğini duyurdu. Peki Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2024 sözleşmeli öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmen ataması hakkında şu sözlere yer verdi:

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

Öğretmen Ataması

Sözleşmeli öğretmen atama branş ve kadro dağılımı 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirdiği 45 bin öğretmen atamasında önemli alanlara kontenjanlar ayırdı. Sınıf öğretmenliği için 7 bin 878, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği için 3 bin 269, ilköğretim matematik için 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için ise 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Atamaların büyük bir kısmı deprem bölgesine yapıldı, ve 22 bin 500'den fazla öğretmen, başta Hatay olmak üzere depremden etkilenen 10 ilde görevlendirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal