Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan uyarı: “Depremler doğal afetlerdir, hazırlıklı olmalıyız!"

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara bölgesinde meydana gelen peş peşe depremler sonrasında bir açıklama yaparak vatandaşları bilgilendirdi. Bursa'da yaşanan depremler nedeniyle oluşan endişe ve panikle ilgili olarak Prof. Dr. Üşümezsoy, depremlerin doğal olaylar olduğunu ve buna karşı toplumun bilinçli bir şekilde hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

23.02.2024-17:18 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-18:11) Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan uyarı: “Depremler doğal afetlerdir, hazırlıklı olmalıyız!"

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Bursa Gemlik merkezli yaşanan depremlerle ilgili olarak Ekran Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy, Bursa'daki depremlerin bölgedeki aktif fay hatlarından kaynaklandığını belirterek, bu tür depremlerin Marmara bölgesinde sıkça yaşanan doğal olaylar olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Bursa'daki depremlerin olası Marmara depreminin habercisi olup olmadığı sorusuna yanıt verirken, "Gemlik bölgesinde 5 büyüklüğünde depremler olması normaldir. Korkulacak ya da paniğe kapılacak bir şey yoktur." şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca, vatandaşların deprem konusunda bilinçli olmaları, acil durum planları yapmaları ve güvenli bölgelere sığınma konusunda hazırlıklı olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa hakkında yorum

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Gemlik bölgesinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlara sakin olmaları konusunda çağrıda bulundu. Üşümezsoy, bu bölgede sık sık depremler yaşanabileceğini belirterek, "4.1 büyüklüğündeki depremler normal sarsıntılardır. Bu tür depremlerin bölgede sıkça meydana gelme ihtimali yüksektir. Vatandaşların sakin olması önemlidir. Ancak büyük bir deprem olasılığında güvenli yerlere gitmek ve hazırlıklı olmak önemlidir." ifadelerini kullandı.

Üşümezsoy, depremlerle ilgili bilinçli olmanın ve alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, vatandaşların acil durum planları yapmaları ve deprem sonrası güvenli bölgelere sığınma konusunda hazırlıklı olmalarını önerdi.



Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal