Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesine ne kadar zam geldi 2024?

Milyonlarca emekli geçtiğimiz haftalarda zamlanan bayram ikramiyesinin ödeme tarihlerini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenecek olan bayram ikramiyesine zam yapıldığını duyurmuştu. Peki Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesine ne kadar zam geldi 2024? Detaylar haberimizde…

23.02.2024-17:43 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-17:43)

Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri için milyonların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Yılda iki defa gerçekleştirilen emekli bayram ikramiyesi ödemelerine önemli bir zam yapıldığı bildirilmişti. Geçtiğimiz yıl toplamda 4 bin lira ikramiye alan emekliler bayram ikramiyesinin ne kadar olduğunu ve ne zaman hesaplarında olacağını öğrenmek istiyor. Peki Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesine ne kadar zam geldi 2024?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı, bu yıl 10 Nisan'da kutlanacak. Emekli bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçecek. Bu nedenle emekliler, 1-9 Nisan tarihleri arasında ilk ikramiyelerini alacaklar. Diğer ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesi 10-15 Haziran haftasında gerçekleştirilecek.

Bayram İkramiyesi

Bayram ikramiyesine ne kadar zam geldi 2024?

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine yönelik merakla bekledikleri zam haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitingindeki açıklamasıyla öğrendi. Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinde yüzde 50'lik artış yapılarak 3 bin liraya çıkılacağını duyurdu. Dolayısıyla emekliler bu yıl toplamda 6 bin lira bayram ikramiyesi ödemesi alacak. Bu müjdeli haber, emekliler arasında sevinçle karşılandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal