MEB Tablet Başvurusu Şartları Ne?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 31 ilde bulunan öğrencilere ücretsiz tablet dağıtılacağı belirtildi. Peki tablet dağıtımına başvuru nasıl yapılır? MEB tablet dağıtımı kimlere yapılacak? MEB tablet dağıtımı başvuruları için şartlar ne?

03.03.2021-18:26 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-18:26) MEB Tablet Başvurusu Şartları Ne?

Koronavirüsten dolayı alınan kısıtlama kararları kapsamında okullarda uzaktan eğitim dönemi başlamıştı. Ancak bilgisayar, tablet gibi cihazlara sahip olmayan öğrencilerin eğitimlerinde aksamalar olmuştu. Bunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğrencilere ücretsiz tablet dağıtılacağı duyuruldu.

Tablet dağıtımından faydalanmak isteyen öğrenciler ve veliler de tablet dağıtımı için başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki tablet dağıtımına başvuru nasıl yapılır? MEB tablet dağıtımı kimlere yapılacak? MEB tablet dağıtımı başvuruları için şartlar ne?

ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tablet dağıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada 31 ilde 68 bin 241 tabletin öğrencilere dağıtılacağını belirtti. Bakan Selçuk, başvurular için forma gerek duyulmadığını ve dağıtımın ailelerin gelir durumu göz önünde bulundurularak yapılacağını söyledi. Bakan Selçuk:

''Eğitimde 'kontrollü normalleşme' ile çocuklarımızı koşullar ölçüsünde okullarına kavuştururken bu hafta 68 bin 241 tablet bilgisayarı daha 31 ilde öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Çocuklarımızı, yeni dönemde daha aktif çalışacak EBA destek noktalarına davet ediyoruz.'' dedi. Dağıtımlar, Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından yapılacak. Bununla birlikte tablet başvurusu yapmak isteyen öğrenci ve veliler, başvuru kriterlerini merak ediyor. 

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından ücretsiz olarak öğrencilere verilecek tabletler, 25 GB kotalı internet paketini de içinde bulunduracak. Tablet dağıtımında göz önünde bulundurulacak kriterler şu şekilde:

Ailenin gelir düzeyi,

Eğitim çağındaki kardeş sayısı,

Öğrencinin okuldaki başarısı.

Bakan Selçuk tarafından açıklanan bilgilerde başvurular için form doldurulmayacağı yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
MEB
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal