MEB Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır? MEB Tablet Dağıtımı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamayla koronavirüs sebebiyle uzaktan eğitim gören öğrencilere ücretsiz tablet dağıtılacağı duyuruldu. Peki MEB tablet başvurusu nasıl yapılır? MEB tablet dağıtımı ne zaman başlayacak?

14.12.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 14.12.2020-17:36) MEB Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır? MEB Tablet Dağıtımı Ne Zaman Yapılacak?

Covid-19 pandemisi sebebiyle uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler büyük sıkıntılar çekiyor. Kimi öğrencilerin EBA TV’den yayınlanan canlı derslere katılacak tablet, telefon ya da bilgisayarları olmadığı için kampanya başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim gören öğrenciler için tablet dağıtacağını duyurdu. Çocuklarının eğitimden geri kalmasını istemeyen milyonlarca veli tablet dağıtımı için başvurunu yolları aramaya başladı. Ancak MEB tablet başvurusu nasıl yapılır sorusunun şimdilik bir cevabı yok. Bakan Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre tablet dağıtımı için bir başvuru alınmıyor.  Tablet dağıtılacak öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı araştırmayla belirlenecek. Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tablet dağıtımında birkaç kriter belirlediklerini ve dağıtımın buna göre yapılacağını söyledi. Selçuk, bu kriterler arasında öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı ve yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterlerin olduğundan bahsetti.

ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB tablet dağıtımı şartlarını sağlayan öğrenciler için tabletler bu hafta gönderilmeye başlanacak. Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre, tabletler iller okullar marifetiyle bu haftadan itibaren peyderpey dağıtıma başlanacak. İlk etapta toplam 500 bin ücretsiz tablet bilgisayar dağıtılacak. Ayrıca ülkedeki internet altyapısının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal