MEB Ücretsiz Tablet Bilgisayar Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaların ardından ücretsiz tablet bilgisayar konusu gündeme geldi. Peki, MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tablet bilgisayar ne zaman verilecek?

06.10.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-09:48) MEB Ücretsiz Tablet Bilgisayar Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Ülke genelinde pek çok hususu kapsayan açıklamalarda bulunan Erdoğan, ücretsiz tablet başvurusu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitim için öğrencilerden bilgisayar ihtiyacı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çalışma yürütüldüğünü ifade eden Erdoğan, 'İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık.' dedi. Peki, MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tablet başvurusu nereden yapılır?

2020-2021 eğitim yılında uzaktan eğitim gören öğrencilerin tablet bilgisayar ihtiyaçları MEB tarafından karşılanacak. Maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler için başlatılan uzaktan eğitim seferberliği kapsamında ilk etapta 500.000 öğrenci tablet bilgisayarlardan faydalanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği ücretsiz tablet dağıtımının ne zaman ve nasıl olacağı henüz kesinleşmedi.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Uzaktan eğitim öğrencilerinden bilgisayar ihtiyacı olanlar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan, 'İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren peyderpey bu tabletleri öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı olarak dağıtmaya başlıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin internet altyapısını da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkartmak için ayrı bir çalışmayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yürüttüğünü söyledi. Öte yandan bu konuyu ilgili kuruluşlardan Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile yürütmek suretiyle hızla mesafe almanın gayreti içerisinde olacaklarını aktardı. Erdoğan, bu iş için ciddi bir altyapı gerektiğini ve bunun sağlanması gerekliliğini ifade etti.

TABLETLER NE ZAMAN DAĞITILACAK? BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ücretsiz tablet dağıtımının ne zaman ve nasıl olacağı henüz belirli değil. Söz konusu imkandan yararlanmak için başvuruların nereden alınacağı da henüz bilinmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal