Öğretmenler Günü Ne Zaman?

Öğretmenler Günü yakında geliyor. Peki, Öğretmenler Günü tatil mi? Öğretmenler Günü hediye ne alınır?

06.10.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-15:21) Öğretmenler Günü Ne Zaman?

Öğretmenler Günü için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından fidan armağan etmek için "Öğretmenim için bir fidan" kampanyası başlattı. Her 100 bin fidanda bir hatıra ormanı oluşturulacağı açıklandı. Öğretmenim için fidan bedeli 10 TL'dir. Bağışlar OGEMVAK sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor. Öğretmenler Günü yaklaşıyor ve Öğretmenler günü hediye ve mesajları çok aratılıyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi? Öğretmenler Günü tatil mi?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Öğretmenler Günü, öğretmenler mesleğini icra eden insanları onurlandırmak için belirli kişiler tarafından adanmış gündür. Öğretmenler Günü'nde çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılır. Öğretmenler Günü her 24 Kasım'da kutlanır. UNESCO'ya göre 5 Ekim dünya öğretmenler günüdür. Türkiye'de öğretmenler günü 24 Kasım'da kutlanır. Öğretmenler Günü tatil değildir. Peki, neden Öğretmenler Günü 24 Kasım'da kutlanıyor? 


ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından 1981 tarihinde öğretmenler günü 24 Kasım olarak tanımlanmıştır. 24 Kasım Atatürk'ün Başöğretmen olarak kabul edildiği gündür. Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğine 24 Kasım'da ilan edilmiştir. Bu unvan 11 Kasım 1928 tarihinde verilmiştir. Atatürk'ün 100. yıl dönümünde Öğretmenler Günü kutlanmıştır. Öğretmenler Günü şu açıklamalarla ilan edilmiştir: "Sevgili Öğretmenler, 24 Kasımlar sadece Öğretmenler Günü olarak anılmasın, bu gün aynı zamanda en büyük öğretmen Atatürk'ün ideallerinin gerçekleşmesi günü de olsun. Ayrıca bu gün; birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yarının Türk çocuklarının Atatürk'ün özlediği şekilde yetiştirildiklerinin de ant günü olsun. Bu vesile ile hepinize mutlu ve aydınlık yarınlar diler, sevgiler sunarım."  


ÖĞRETMENLER GÜNÜNE NE HEDİYE ALINIR?

MEB 81 ile yazı gönderdi. MEB öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle maddi değeri olmayan sembolik hediyelerin dışında hiçbir hediyenin kabul edilmemesini bildirdi. Eskiden beyaz eşya ve altın gibi hediyeler alınırken MEB şimdi bu hediyeleri kısıtladı. Bu kısıtlamayla birlikte öğretmenlerin ebeveyn duygularını suistimal edip hediye yarışına girmelerini engellemeyi planlıyor. Öğretmenler için manevi hediyeler dışında hiçbir hediye alınamayacak. Maddi hediyeler görüldüğünde MEB'e başvuru yapılabilir. E ticaret siteleri öğretmenler günü için çiçek ve çikolata kampanyalarını şimdiden başlatmış durumda. MEB böyle hediyeleri kabul ediyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal