MEB Okullarda Uyulması Gereken Kuralları Hatırlatan Video Hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim tarihinde uzun bir aranın ardından tekrar başlayacak yüz yüze eğitimle alakalı öğrencileri koronavirüs pandemisinden korumayı hedefleyerek dört tane eğitici video hazırladı.

09.10.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-17:18)
MEB, koronavirüs sebebiyle ara verilen yüz yüze eğitime 12 Ekim'de geçecek. Salgın şartlarında başlayacak yeni dönemden önce öğrencilere yönelik dört eğitici video oluşturan Bakanlık, böylelikle öğrencilerin okullarda riayet etmesi gereken önlemler meselesinde farkındalık hedefliyor.

Öğrencilerin okullarda uyması gereken koronavirüs önlemlerinde bir farkındalık oluşturmak için oluşturan dört eğitici video TV kanallarında ‘Kamu Spotu’ başlığında yayınlanmaya başladı. Yapılan videolarda; Mert, Ayşenur, Burak ve Almila isimli öğrenciler okullarda riayet gelmesi gereken kuralları gösteriyor.

Ailelerle okul kapısında vedalaşmayı, temas olmadan oyunların oynanması gerektiğini, maske kullanmanın ehemmiyetini, fiziki mesafe ve elleri düzgün bir şekilde yıkamanın ehemmiyetinden söz edilen videoda sınıfların belirli aralıklarla havalandırılması ve oyun oynamak, konuşmak için havadar yerlerin seçilmesi gerektiği de anlatıyor.

'Şimdi görev bizi bekliyor' ifadelerini kullanarak okula başlamanın mutluğunun da paylaşıldığı görüntüde animasyon karakterler de var. ‘Maskeliler’ isimli bir filmin çekim etabı düşünülerek oluşturulan videolarda işitme engelli öğrenciler için de bir işaret dili uzmanı mevcut.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal