KPSS 2020 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca kişinin devlet memuru olma hayalini gerçekleştirmesindeki ilk adım olan KPSS 2020 sınavına giren adaylar sonuçları merakla beklemeye başladı. Peki, KPSS 2020 sonuçları ne zaman açıklanacak? detaylar haberimizde...

09.10.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-10:02) KPSS 2020 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS'ye girmiş olan milyonlarca kişi lisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak edip araştırmaya başladı. Peki, KPSS 2020 sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından yayınlaan takvim ile KPSS 2020 lisans sınav sonuçları açıklandı.

KPSS 2020 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesinden KPSS 2020 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu. ÖSYM takviminde yer alan bilgilere göre KPSS sonuçları, 22 Ekim 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak. Ancak ÖSYM yoğunluk olmaması durumunda KPSS sonuçlarını 15 Ekim itibariyle açıklayacak.

Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar 22 Ekim 2020 tarihinde ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi ya da mobil uygulamasından TC kimlik numarası ile aday şifresi sayesinde sınav sonuçlarına ulaşabilecek. Giriş yapılan sistemde adayın sınavda erdiği doğru-yanlış yanıtlar ve KPSS puanlaru yer alacak.

KPSS 2020 sonuçlarının yanı sıra lise mezunu olan ve KPSS ortaöğretim başvurusuna geç kalmış olan adaylar da KPSS ortaöğretim geç başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? sorusunu araştırmaya başladı.

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN? KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Lise mezunu olan ve sınava girmek isteyen adaylar KPSS ortaöğretim geç başvuru ne zaman? sorusuna yanıt buldu. 8-9 Ekim 2020 tarihleri arasında KPSS ortaöğretim geç başvurusu yapılacak. https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden KPSS ortaöğretim geç başvuruları yapılabilecek. TC kimlik numarası ve şifre ile verilen internet adresinden işlem yapacak adaylar sınav ücretini yaptıktan sonra kayıt işlemlerini tamamlamış olacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS ortaöğretim geç başvuru ücreti 120 TL olarak belirlendi. Geç başvuru sınav ücretleri ÖSYM'nin sitesinden 'e-işlemler' alanında bulunan 'Ödemeler' seçeneğinden banka/kredi kartı ile ödeme yapılabilir. Belirlenen sınav tarihlerinde kayıt yaptıran ancak ödemelerde geç kalan adayların tüm bilgileri sistemden silinecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILACAK BANKALAR

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal