KPSS Ortaöğretim Başvuru Nasıl Yapılacak?

KPSS'nin iki yılda bir yapılan ortaöğretim sınavı için KPSS ortaöğretim başvuru ne zaman? sorusu yanıt buldu. KPSS başvuruları bugün (15 Eylül 2020 itibariyle başladı. Sınava girecek olan kişiler ise KPSS ortaöğretim başvuru nasıl yapılacak? sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

15.09.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-15:39) KPSS Ortaöğretim Başvuru Nasıl Yapılacak?

Özel sektörde çalışmak istemeyen herkesin hayalini kurduğu devlet kapısında çalışmak isteyenlerin umudu olan KPSS'nin başvuru tarihi merak edilmeye sınava girecek olan adaylar tarafından araştırmaya başlandı. Peki, KPSS ortaöğretim başvuru ne zaman? KPSS ortaöğretim başvuru nasıl yapılacak? gibi soruların yanıtı haberimizin detayında…

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN? KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Lise mezunu olan ve sınava girmek isteyen adaylar KPSS ortaöğretim geç başvuru ne zaman? sorusuna yanıt buldu. 8-9 Ekim 2020 tarihleri arasında KPSS ortaöğretim geç başvurusu yapılacak. https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden KPSS ortaöğretim geç başvuruları yapılabilecek. TC kimlik numarası ve şifre ile verilen internet adresinden işlem yapacak adaylar sınav ücretini yaptıktan sonra kayıt işlemlerini tamamlamış olacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU NE ZAMAN?

Binlerce kişiye iş umudu olan ve iki yılda bir düzenlenen KPSS ortaöğretim sınavı başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM takviminde KPSS ortaöğretim başvurusunun 30 Eylül'e kadar yapılabileceği belirtildi. Sınav takviminde yer alan bilgilere göre KPSS ortaöğretim başvuruları 15-30 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KPSS SINAV TAKVİMİ

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

ÖSYM takviminde KPSS ortaöğretim başvurusunun 15-30 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağının açıklanmasının ardından sınava girecek olan adaylar KPSS ortaöğretim başvuru nasıl yapılacak? sorusunu araştırmaya başladı. KPSS ortaöğretim başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminde yapılabilecek. KPSS ortaöğretim sınav başvurusu için gerekli olan ödemeler ise internet üzerinden de yapılabilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

KPSS ortaöğretim sınavına ilk kez girecek olan vatandaşlar gerçekleşecek olan sınavda kaç sorunun yer aldığını ve sınavın kaç saat olduğunu da araştırmaya başladı. KPSS ortaöğretim sınavına girecek olan adaylara 130 dakika veriliyor. KPSS ortaöğretim sınavında 60 genel kültür, 60 genel yetenek toplamda 120 soru soruluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal