Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Yatacak?

MFA Maske Fabrikası açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda önemli açıklamalarda bulundu. Peki, bu açıklamalardan olan mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

09.06.2021-13:38 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-13:53) Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Yatacak?

Zonguldak'ta açılışı yapılan MFA Maske Fabrikası açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Erdoğan, mazot gübre desteği için çeşitli açıklamalar yapıp kuraklıktan etkilenmiş olan üreticilere de verim kayıplarına göre doğrudan ödeme yapılacağını ifade etmişti. Bu doğrultuda toplum içerisinde oluşan 'mazot gübre desteği ne zaman yatacak?' gibi soruların yanıtları haberimizde.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Birkaç gün önce 4 Haziran 2021 tarihinde Zonguldak'ta düzenlenmiş olan açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan öncelikle Zonguldak Uzun Mehmet Camii'sinin açılışını yapıp ardından da günün ikinci açılış programı için MFA Kocayusuf Maske Fabrikası açılış törenine katılım gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçi ve üreticiler için oldukça sevindirici açıklamalarda da bulunmuştu. Erdoğan, koronavirüs pandemisi dönemi içerisinde üretim ve yatırımların son hız devam ettirildiğini ifade edip açılışını gerçekleştirdikleri fabrikanın önemine de vurgu yaptı.

Üreticilere yapılacak olan yeni ödeme destekleri hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan kuraklıktan etkilenmiş olan çiftçiler için 'Kuru tarımın yapıldığı bölgelerde kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimize verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacağız. Mazot ve gübre desteği ile toplamda dekara 151 liraya kadar destekleme yapacağız' ifadelerini kullanmış olup, üreticilere mazot ve gübre desteği müjdesini ilan etmişti. Ödemelerin yapılacağı tarih henüz açıklanmadı fakat yakın bir zaman içerisinde yapılması öngörülüyor.

ZİRAAT BANKASI VE TARIM KREDİ BORÇLARI ERTELENDİ Mİ?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katılmış olduğu bir televizyon programında deniz salyasından etkilenmiş olan küçük balıkçılara verilecek desteğin bin liradan 2 bin liraya yükseltileceğini ifade etti. Bakan Pakdemirli, 'Çiftçimizin tohuma küsmemesi lazım. Zaman zaman kuraklık yaşanabilir. Çiftçimiz tohuma küsmemiştir. Bu sene üretimimizin bir miktarını maalesef kaybedeceğiz. Yüzde 27 oranında yağışlar azaldı. Bu sene geçen yıla göre daha fazla olan meteorolojik kuraklık tarımsal kayba sebep verecek. Türkiye'de ürünle ilgili kıtlık olmaz. 150 milyon lira ilave basınçlı su sistemlerine destek verilecek. Ziraat Bankası ve tarım kredi borçları ertelendi. Bin lira olan küçük balıkçı desteğimizi 2 bin liraya çıkartacağız. Müsilajdan etkilenen balıkçılara destek artırılacak.' sözlerini açıklamasında kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal