Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere 100 Bin TL'lik Hibe

Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversitelerin tarım ve su ürünleri bölümlerinden lisans eğitimi alan üreticilerin projelerine 100 bin TL'lik hibe verecek.

02.06.2021-12:56 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-12:56) Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere 100 Bin TL'lik Hibe

Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversitelerin hayvancılık, tarım, gıda, ormancılık ve su ürünleri bölümlerinden lisans eğitimi alan "Uzman Eller Projesi" kapsamında olan üreticilerin hazırladığı projelerine 100 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya alındı.

Bu karara göre, 2022-2024 senelerinde kırsal bölgede ikamet eden/ikamet etmeyi taahhüt eden ve meslek yüksekokullarıyla üniversitelerin hayvancılık, tarım, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimleri veren bölümlerinden mezun olanların bölgesinde yapacağı projeler hibe ödemesinden faydalanabilecek.

Karar ile alakalı bölümlerden lisans eğitimi alan genç nüfusun istihdamına destek vermek, bu sektörlerde girişimciliğe destek olarak konu olan çalışmaların uzman şahıslarca yapılmasına teşvik olmak, tarımsal üretimin oranı, kalitesini ve verimliliğini yükseltmek ve sürdürülebilir yatırımları destek vermek hedefleniyor.

100 BİN TL'YE KADAR HİBE

Hayvansal ve bitkisel üretim, su mahsulleri iee yöresel ürünler ve tıbbi aromatik bitki üretimine ilişkin projeler ve bu mahsullerin  işlenmesi, depolanması ile paketlenmesine ilişkin projeler destekten faydalanabilecek.

Yapılacak projelere 100 bin TL'ye kadar hibe ödemesi verilecek. Proje bütçesi katma değer vergisi dışında oluşturulacak. Hibe ödemesi alınması için hibe sözleşmesi imza atılması ve proje yatırımının sonlandırılması koşulu istenecek.

Karar çerçevesinde yütürülecek projelere yapılacak ödemelerle ilgili gereken kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'ndan karşılanacak ve ödemeler Ziraat Bankası'na yapılacak.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANAMAYACAK?

Üniversitelerin alakalı bölümlerinden mezun olmayanlar desteklerden faydalanamayacak. Hak sahibi olan kişiler, sağlanan hibe desteklemesinden yalnızca bir defa yararlanabilecek.

Aynı proje meselesinde Tarım ve Orman Bakanlığının öteki hibe programlarından faydalanan şahıslar da bu desteklemeden faydalanamayacak.

Karar temellerinin uygulanmasıyla ilgili yöntem ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğle bildirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, destek ödemeleri ile alakalı konuların kontrolünü yapacak önlemleri konuların kontrolünü yapacak önlemleri alma noktasında etkili olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal