Elon Musk'ın Ödediği Vergi Miktarı Herkesi Şaşırttı

Kazançlarının üzerine her gün katlanarak daha fazlasını ekleyen milyarderlerin neredeyse hiçbiri, elde ettikleri kadar gelir vergisi ödemiyor.

09.06.2021-12:03 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-12:03) Elon Musk'ın Ödediği Vergi Miktarı Herkesi Şaşırttı

Tesla ve SpaceX CEO’su olan Elon Musk'ın da aralarında bulunduğu Warren Buffet, Mark Zuckerberg ve Jeff Bezos'un ödediği vergi miktarları belli oldu.

Senelerdir dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Musk, 2020 ve 2021 yıllarında gelişme yaşayarak listenin ikinci sırasına yükselmeyi başardı. Her söylediği olay olmayı başaran Musk'ın elde ettiği bu gelirden ne kadar vergi ödediği ise bilinmiyor. 

SIFIR DOLAR VERGİ ÖDÜYOR

ProPublica'da yer alan habere göre dünyanın en zengin ikinci insanı olan Elon Musk, 2018 yılında hiç gelir vergisi ödemedi. Resmi belgelerde servetini kesinlikle açığa çıkarmayan Musk, 2014 ve 2018 yılları arasında ödemesi gereken miktarın sadece yüzde 3’ünü ödedi.

2015 yılında 68 bin dolar federal gelir vergisi ödeyen Musk, bu miktarı 2017 yılında 65 bin dolara, 2018 yılında da sıfır dolara indirdi. Her yıl milyarlarca dolar gelir elde etmesine rağmen kendini hep zararda gösterdi. Musk‘ın şirketinin SpaceX‘in kamu ortaklığında projeler geliştirmesi ve buna rağmen gelir konusunda yalan söylenmesi tepkileri üzerine çekti.

VERGİ KAÇIRAN TEK MİLYARDER ELON MUSK DEĞİL

Jeff Bezos, Mark Zuckerberg ve Warren Buffet gibi diğer ünlü isimler de bu listede yerini alarak, vergi kaçıran milyarderler arasına girdi.

Örneğin; Facebook’tan yıllık 1 dolar maaş alan Mark Zuckerberg, kazancını tahvil satışlarından elde ederek kendi malını nakite çevirdiği için oldukça az vergilendiriliyor.

Jeff Bezos ise tüm yan kuruluşları ve hobilerini gider göstererek vergiden kaçınmayı başarıyor. Yakın zamanda bu durumun önüne geçecek bir vergi düzenlemesinin gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal