Mavi İsmi Ne Anlama Gelir?

Sefirin Kızı dizisinde Nare karakterine hayat veren Neslihan Atagül, sağlık sorunları nedeniyle diziden ayrılmıştı. Diziye dahi olan Tuğba Büyüküstün, Mavi karakterine hayat verirken kullanıcılar Mavi ismini anlamını merak ediyor. Peki Mavi isminin anlamı ne?

02.02.2021-12:23 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-12:23) Mavi İsmi Ne Anlama Gelir?

Star TV'de yayınlanan Sefirin Kızı dizisine giren Tuğba Büyüküstün, dizide Mavi karakterini canlandırıyor. Dizinin izleyicileri ve internet kullanıcıları da Mavi isminin ne anlama geldiğini merak ediyor. Peki Mavi ismi ne demek? Mavi ismi ne anlama geliyor?

Mavi ismi Arapça kökenli bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe de bir renk olarak bilinmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü'ne göre Mavi; yeşil ile menekşe rengi arasında bir renk, bulutsuz gökyüzünün rengi, mai olarak tanımlanmaktadır.

Kelimenin asıl kökeni Arapça olduğundan dolayı Kur'an'da geçip geçmediği de merak edilen bir diğer konu oldu. Ancak Mavi ismi Kur'an'da geçmemektedir.

MAVİ İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Sağlık konusunda dikkatli olan Mavi ismine sahip kişilerin uykuyu sevmediği bilinir. Ayrıca maddi durumlarına çok dikkat eden ve tutumlu olan bu kişiler, sorumluluk sahibi, cesur ve kendilerine özgü olarak da bilinirler.

Liderlik vasfına sahip ve doğal olarak liderlik etmeleri de bilinen diğer özelliklerindendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal