Mahur İsminin Anlamı Ne?

Ülkemizde kullanılan fakat sıklıkla karşılaşmadığımız isimlerden biri de Mahur ismi. Az tercih edilmesine rağmen anlamı en çok araştırılan isimlerin başında geliyor. Peki Mahur ismi ne demek? Mahur isminin anlamı ne?

29.01.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-15:45) Mahur İsminin Anlamı Ne?

Anne ve babaların az tercih ettiği isimlerden biri olan Mahur ismi, kullanıcılar tarafından en çok araştırılan isimlerden biri. Özellikle Ku'an'da geçiyor mu sorusunun cevabı merak ediliyor. Mahur ismi ne anlama geliyor? Mahur ismi Ku'an'da geçiyor mu?

Türkçe kökenli bir isim olmayan Mahur, dilimizde yerleşik olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde kız ve erkek çocukları için tercih edilen bir isim olarak da karşımıza çıkmaktadır. Ancak çok sık rastlanmayan Mahur ismi Farsça kökenli bir kelimedir.

Türk Sanat Müziği terimlerinden biri olan Mahur, 'Türk musikisinde rast perdesinde karar kılan bir makam' olarak tanımlanmaktadır. Eski isimlerden biri olarak bilinse de son zamanlarda anlamı en çok araştırılan isim olmuştur.

MAHUR İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Farsça kökenli olan Mahur ismi Türkçe'de kullanılan isimlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ebeveynlerin en çok merak ettiği ise Kur'an'da geçip geçmemesi oldu. Ancak Mahur ismi Kur'an'da yer almamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal