MasterChef Kadayıf Dolması Tarifi

Erzurum mutfağından Türkiye'ye yayılan bir tatlı olan kadayıf dolması MasterChef Türkiye’ye lezzetiyle damga vurdu. Sizler için kadayıf dolması tarifini derledik, kadayıf dolması nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

06.11.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-11:23)

Erzurum mutfağından Türkiye'ye yayılan bir tatlı olan kadayıf dolması MasterChef Türkiye’ye lezzetiyle damga vurdu. Sizler için kadayıf dolması tarifini derledik, kadayıf dolması nasıl yapılır? 

MASTERCHEF KADAYIF DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:

- 400 gram tel kadayıf

- 200 gram ceviz içi ( her bir dolma için 1 yemek kaşığı)

- 5 adet yumurta

Şerbeti için:

- 750 gram toz şeker

- 500 ml. su

- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Kızartmak için:

- 2,5 su bardağı Ayçiçek yağı

MASTERCHEF KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

Tatlının şerbeti için ilk olarak toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Ardından toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alarak orta ateşte kaynatın. Şerbetiniz kıvamı alana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatın istenilen kıvama gelince de şerbete limon suyu ekleyerek karıştırın ardından da ocaktan alarak soğuması için cam bir kaba alın. 

Taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırıp elinizle hafif bir şekilde açın. Havalandırmış olduğunuz tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ardından tezgah üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına ceviz içi yerleştirerek kenar kısımlarını içe doğru katlayıp sonrasında rulo biçiminde sarma işlemini gerçekleştirin. Bütün kadayıflar bitene kadar bu işlemi devam ettirin. 

Yumurtaları geniş bir kasede çırparak ayçiçeği yağını derin bir tencereye alıp kısık ateşte kızdırın. Hazırlamış olduğunuz kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya bulayıp sonrasında kızartın. Kızaran tatlıları bir kevgir yardımı ile alarak soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Tatlıları bir süre şerbetini içmesi için şerbet karışımında bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal