MasterChef Et Dürüm Döner Tarifi

MasterChef'te kırmızı takıma 5-0 skor kazandıran dürüm döneri püf noktalarıyla sizin için derledik. Et döner dürüm nasıl yapılır? Et döner dürümün püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

17.05.2018-11:11 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-11:29)

Dürüm döner, dünyaya lezzeti yayılan tadı damaklarda kalan bir sokak lezzetidir. Dönerin tarihi 17.yüyzyıla kadar dayanmaktadır. Evlerde de kolay bir şekilde hazırlanabilen dürüm döner, MasterChef’e damga vurdu. Dokunulmazlık oyununun kazanını belirleyen döneri siz de evinizde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kırmızı takıma 5-0 skor kazandıran dürüm döneri püf noktalarıyla sizin için derledik. Et döner dürüm nasıl yapılır? Et döner dürümün püf noktaları nelerdir?

MASTERCHEF ET DÖNER DÜRÜM TARİFİ 

Et döner dürüm için malzemeler;

- 2 adet lavaş

- 1 kase patates kızartması

- Yarım paket hazır döner

- Marul salatası

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Ketçap

- Mayonez

- Pul biber

- Tuz

MASTERCHEF USULÜ ET DÖNER DÜRÜM NASIL YAPILIR?

Hazır et döner dürüm hazırlamak için; bir tavaya tereyağı koyarak tereyağını kızdırın ardından da hazır et döneri ekleyerek iki tarafını da kızartın. Döneri iyice çıkarıp çıkarttıktan sonra, patatesleri de tavaya ekleyip kızartın. Ardından da lavaşın içerisine ilk olarak marulu sonrasında da patatesleri, ketçabı, mayonezi ve et döneri ekleyin. Lavaşın içerisine biraz tuz ve pul biber serpiştirerek iki tarafından kıvırarak rulo şeklinde sarın.

Eğer döneri kendiniz yapacaksanız; dana antrikot etini ince bir şekilde dilimleyin sonrasında bir kaba zeytinyağı, yoğurt, toz kırmızıbiber ve kekik ekleyip karıştırın. Eti marine ettikten sonra buzdolabında yarım saat süresince dinlendirin sonrasında tavada önlü arkalı olacak bir şekilde kızartın. Lavaşın içini malzemeler ile doldurduktan sonra etleri ekleyerek rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.

MASTERCHEF TÜRKİYE’DE BİREYSEL DOKUNULMAZLIĞI KİM KAZANDI?

MasterChef Türkiye’de bireysel dokunulmazlık oyunu için MasterChef yarışmacılarına bir önceki oyunlardan kalan ürünler verildi. Bu ürünler ise; levrek, pastırma, irmik, limon, taze nane, baldo pirinç, yenibahar, arapsaçı, mısır unu, kaşar peyniri, kuyruk yağı, kültür mantarı, bütün tavuk, krema ve soya sosu idi. Bu ürünler ile yapılacak bir yemek için yarışmacılara verilen süre ise 40 dakika idi. MasterChef’te finale kalan gecenin en iyi tabağını çıkaran MasterChef Emre, bireysel dokunulmazlık oyununu kazandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal