Maske Zorunluluğu İçin Yeni Dönem! Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Açıklayacak

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bugün toplanıyor. Koronavirüs salgını kapsamında yapılacak olan toplantı ile birlikte kademeli olarak normalleşmeye geçişin ilk adımlarının atılacağı öngörülüyor.

23.02.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-11:19) Maske Zorunluluğu İçin Yeni Dönem! Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Açıklayacak

Koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemizde aşılanma oranlarının artmasının ardından maske kullanımı konusunda önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor. Bugün yapılacak toplantıda, PCR testinin yalnızca hastalara yapılması, testi pozitif çıkan hastaların ise karantinaya girmeden ‘maske takarak’ kendini izole etmesi gibi kararların alınabileceği belirtilirken açık havada maske takma zorunluluğunun da kaldırılması bekleniyor. Öte yandan uzmanlar, ay sonuna doğru vaka sayılarında bir düşüş beklendiğini belirtirken, yeni kullanıma başlanan Molnupiravir ilacıyla birlikte vefat sayılarının düşeceğini öngörüyor. 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nda görüşülecek olan yeni dönemin ayrıntılarını Sağlık Bakanı Fahrettin koca açıklayacak. 

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILACAK MI?

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında normalleşme adımlarında yapılacak olan adımların ilkinin maske konusunda olması bekleniyor. Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımalar ve kapalı alanlarda maske zorunluluğunun bir süre daha devam edeceği belirtilirken ahar ayların da bu tedbirlerin bireysel tercihe bağlı olacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra maske zorunluluğunun açık havada tamamen kaldırılması bekleniyor. 


UZMANLAR NORMALLEŞME İÇİN TARİH VERDİ

Kademeli normalleşme ile birlikte bir süredir koronavirüs testi pozitif çıkan vakaların temaslılarına karantina zorunluluğu uygulanmıyor ve belirtisi olmayanlara PCR testi yapılmıyordu. Uygulamaya aynı şekilde devam edileceği belirtilirken önümüzdeki süreçte yalnızca ‘hasta’ olanlara test yapılması tartışılıyor. Söz konusu salgına ilişkin yapılan değerlendirme toplantılarında ‘Bundan sonra risk gruplarını ve 65 yaş üstünü önemseyen ve önceleyen bir politika izlenerek, diğer bütün alanlarda normale dönüş planlanacak. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bizde de rahat bir döneme geçilecek. Burada üzerine gidilmekten vazgeçilmeyecek tek konu, 65 yaş üstü eksik aşılılar, aşısızlar ve risk gruplarıdır’ denildi. Uzmanlar, önlemlerin bahar aylarına kadar devam etmesi durumunda problemlerin büyük ölçüde aşılacağını kaydetti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal