Vaka Sayıları Düşüyor Normalleşme Adımları Başlıyor: Peki Maskelerden Ne Zaman Kurtuluyoruz?

Yoğun aşılama çalışmaları ile yeni varyant Omicron’un vaka sayısının hızı kesildi. Vaka sayıları düşüşe geçti. Yeni gelişmelerle beraber normalleşme çalışmaları hızlandı. Peki maskeler ne zaman çıkacak?

22.02.2022-09:44 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-10:11) Vaka Sayıları Düşüyor Normalleşme Adımları Başlıyor: Peki Maskelerden Ne Zaman Kurtuluyoruz?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ile birlikte hayatımıza bazı kısıtlamalar girdi. Aşılama çalışmalarıyla beraber virüsün yayılma hızının önüne geçilmeye başlandı. Yeni gelişmelerle beraber kısıtlamalardan kurtulmanın adımları atılmaya başlandı. Bu kısıtlamaların belki de en önemlisi kamusal alanlarda maske zorunluluğu oldu. Salgının kontrol alınmasıyla beraber maske kısıtlamasına dair yeni gelişmeler yaşandı. 

RAKAMLAR İNİŞE GEÇTİ: MASKELERDEN KURTULABİLİRİZ 

Hızlı yayılması ile gündem olan Omicron varyantı ile salgında yüksek dönem yaşandı, salgınla mücadele ile yavaş yavaş yükseliş geride bırakıldı. Rekor kıran vaka sayıları düşüşe geçmeye başladı. Yaklaşık 850 bini bulan vaka sayıları 750 bine kadar geriledi. PCR testi verileri ise bu oranlardan etkilendi. %24’lük pozitiflik oranı %16’lara kadar düştü. Vaka sayılarındaki iniş ile beraber salgınla mücadelede yeni bir dönem başlıyor.


65 YAŞ VE ÜSTÜ GÖZETİLECEK 

Salgında yeni aşama ile beraber bazı düzenlemeler yapılacak. 65 yaş ve üstü bireyler ve kronik hastalar bu düzenlemelerden hariç tutulacak. Bunun harici gruplar ise aşamalı olarak normalleşmenin bir parçası haline gelecek. Havaların ısınmasıyla beraber rahatlamanın başlaması tahmin ediliyor. Bilim Kurulu ve Kabine toplantılarında olumlu kararlar alınacağına dair söylentiler var. Bu kararlardan belki de en önemlisi maske yasağının kademeli olarak kaldırılması olacak. Açık kamusal alanlar başta olmak üzere tüm açık alanlarda maske zorunluluğunun kalkması bekleniyor. 


KAPALI KAMUSAL ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞUNA DEVAM 

AVM, tiyatro, sinema, toplu taşıma araçları gibi kapalı kamusal alanlarda maske takma zorunluluğu uygulaması sürdürülecek. Sayıları yaklaşık 9 milyonu bulan 65 yaş üzeri ve kronik hastalarda ise öncelik aşı çalışmalarına verilmiş durumda. Dezavantajlı gruplar içinde oldukları için gerekli durumlarda evlerde aşılanma uygulanmasının hız kazandırılması hedefleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal