Maske Kullanmak İstemeyenlerden İlginç İddia: Maske Takmak Zekamı Düşürüyor

Tüm dünyanın mücadele ettiği Kovid-19 salgınıyla mücadelede aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Maske kullanmak istemeyenler ortaya attığı 'Cinsel Organım Küçülür, Zekam Düşer' iddiası şaşırttı.

17.06.2021-12:17 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-12:21)

Çin’in Vuhan kentine ilk görülen vakanın üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Hızlıca tüm dünya yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele en etkili yöntem olarak geliştirilen Kovid-19 aşı çalışmaları, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı paylaşımlardan sonra hızla arttı. Aşy ailginin yoğun olduğu günlerde maske kullanmak istemeyenlerin ortaya attığı 'Cinsel Organım Küçülür, Zekam Düşer' iddiası tartışmalara neden oldu. 

Aşı çalışmaları hız kazanırken uzmanlar bir yandan da aşı olunsa dahil bir süre daha maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ancak maske karşıtları bu durum üzerine, maske takmamak için kendilerine enteresan bir bahane buldu. Maske karşıtlarının yeni iddiası ise yok artık dedirtti. 

İndependent Türkçe'de yayınlana habere, İngiltere'de, Derbyshire bölgesinde yaşayan bir kişi The Co-operative Food adlı alışveriş merkezine maskesiz girmek istedi ve olay çıkardı. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler adama müdahale etmek zorunda kaldı.

CİNSEL ORGANIM KÜÇÜLÜR

Adı paylaşılmayan adamın, kendisine müdahale etmek için olay yerine gelen polislere, ‘penisini küçülttüğü için maske takmayı’ takmayacağını belirtti. Müşteri, mağazadaki diğer kişilere de benzer ‘uyarılarda’ bulunarak maske takmamaları konusunda direktifler verdi.

Olaya müdahale edilen polisler tarafından daha sonra yapılan açıklamada, İnanılmaz bir şekilde, bir müşteri mağazadaki kişilere cinsel organı küçülttüğünü düşündüğü için maske takmamalarını söyledi’ bilgisi paylaşıldı.

Salgınla mücadele edilirken bir yandan da Hindistan'da ortaya çıkan ve şu anda Birleşik Krallık'ı da ciddi şekilde etkisi altına alan Delta varyantı konusunda uzaman isimlerden uyarılar gelmeye başlandı. Buna rağmen polis sık sık maske takma kurallarına uymayan vatandaşlarla karşı karşıya geliyor.

ZEKAMI ETKİLİYOR

Yine aynı bölgede ismi verilmeyen bir kişi ‘zekasını düşürdüğü" gerekçesiyle maske takmayı reddettiğini söyledi. Polisin açıklamasında, bu iddiaya dair bir veri bulunmamasına rağmen "kişinin tartışmacı ve saldırgan tavrında ısrar ettiği ve huzuru bozduğu’ diye açıklamalarda bulunmuş.

Polis ayrıca aşı olanların da tedbir gereği maske takmaya devam etmesi gerektiğinin altını tekrar çizmek zorunda kaldı. Aynı bölgede bir alışveriş merkezinde yaşlı bir kadın, zaten aşı olduğunu söyleyerek kendisinden maske takmasını isteyen bir çalışanı itmişti.

Polis, olaya ilişkin açıklamasında ‘lütfen henüz aşılanmamış kişileri de düşünün’ diyerek bölge sakinlerinden koronavirüs tedbirlerine uymalarını istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal