Almanya'dan Dikkat Çeken PKK Kararı! 'Ülkede 14 Bin 500 Üyesi Var' Diyerek Açıkladılar

Son dakika haberine göre, Almanya iç istihbaratın hazırladığı raporda, eli kanlı terör örgütü PKK'yı şiddet kaynağı olarak değerlendirdi.

17.06.2021-10:06 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-11:03) Almanya'dan Dikkat Çeken PKK Kararı! 'Ülkede 14 Bin 500 Üyesi Var' Diyerek Açıkladılar

Almanya'da iç istihbarattan görevli Anayasayı Koruma Teşkilatının 2020 Raporu'nda hain terör örgütü PKK'nın kirli yüzü bir defa daha gözler önüne serildi.

İçişleri Bakanı Bakanı Horst Seehofer aracılığıyla kamuoyuna tanıtımı yapılan ve Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından oluşturulan 420 sayfalık hazırlanan raporda, şiddetin PKK'nın önemli bir alternatifi olmayı sürdürdüğünün altı çizildi.

PKK'nın Almanya'da bulunan en büyük yabancı aşırılık yanlısı topluluk olmayı sürdürdüğü ifade edilen raporda, terör örgütü PKK'nın Almanya'da kendisi için gerekli bulması halinde şiddet gösterebilecek halinde olduğuna dikkat çekildi.

Terör örgütü PKK'dan 12 sayfa söz edilen raporda, alçak örgütün Almanya'da 14 bin 500 mensubu olduğu, 16,5 milyon euro destek ve haraç topladığı belirtildi.

Hazırlanan raporda, 2013 yılından bu yana Almanya'dan PKK'ya katılmak için 290 kişinin Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'ın kuzeyine gittiği belirtilerek, bunlardan 32'sinin yaşamına son verdiği ve 150'sinin de Almanya'ya geri döndüğü belirtildi.

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın Almanya'da gençlerin zihinlerini yıkadığının altı çizilen raporda, örgütün sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak örgüte militan devşirme peşinde olduğu ifade edildi.

İstihbaratın hazırladığı raporda, Almanya'da "sözde festival" ismi altında gerçekleştirilen faaliyetlerin, terör örgütünün propagandasını yayma ile militanları içlerindeki kaynaşmayı temin etmesi için yapıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal