ABD Merkez Bankası, Politika Faizini Değiştirmeyecek!

ABD Merkez Bankası, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında bıraktı.

16.06.2021-21:05 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-01:32) ABD Merkez Bankası,  Politika Faizini Değiştirmeyecek!

Amerikan Merkez Bankası (FED), Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) haziran ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantı ardından şaşırtan bir sonuç açıklandı. FED beklentilere paralel olarak politika faizini değiştirmediğini açıkladı. Faiz oy birliği ile yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakıldı. 

Amerikan Merkez Bankası, haziran ayı toplantısını tamamladı. Beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında bıraktı. Enflasyon beklentisini artırdı.

FED’den yapılan açıklamada göre, 2021 yılına ilişki mart ayındaki enflasyon beklentisini bir puan arttırdı. Ve yüzde 3,4’e yükseldiği belirtildi. Bu yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) beklentisi ise yüzde 6,5’ten yüzde 7 seviyesine yükseldi. İşsizlik tahmini ise yüzde 4,5’de sabit kaldı. 

FAİZ ARTIŞINDA İLK ADIMLAR 2023'TE GELEBİLİR

Komite daha önce mart ayında 2024 yılına kadar faiz artışının olmayacağını açıklamıştı. 

Salgınla alakalı konuların da konuşulduğu toplantıda, ‘Salgın, ABD ve dünya çapında muazzam insani ve ekonomik zorluklara neden oldu’ ifadeleri yer aldı. 

Salgın süresince hızlanan aşılamanın istihdamın güçlenmesini ve ekonomik aktivitenin artmasını sağladığı belirtildi. Salgında ağır darbe alan bazı sektörlerin halen zayıf olmasına rağmen toparlanmaya çalışıldığı kaydedildi.

FED, politikaların odak noktasının salgından ziyade daha çok tamamen açık bir ekonomiye ağırlığını kaydırması için "dikkate değer ilerlemenin" bekleneceği sözünü tekrarladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal