Marsilya Cengiz Ünder İle Anlaşma Sağladı!

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in İtalyan ekibi Roma'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken yıldız oyuncunun yeni durağının Türkiye olabileceği konuşuluyordu. Bir süredir transfer görüşmeleri devam eden Cengiz Ünder'in yeni adresi belli oldu.

01.07.2021-18:17 - (Son Güncelleme: 04.07.2021-18:08) Marsilya Cengiz Ünder İle Anlaşma Sağladı!

İtalya Serie A ekibi Roma'da forma giyen Cengiz Ünder, bir süredir istediği kadar süre alamaması nedeniyle şikayetçiydi. Teknik direktörlük koltuğuna ünlü menajer Jose Mourinho'nun gelmesi ile birlikte oynama ihtimalinin biraz daha düştüğü öğrenilen Cengiz Ünder peşinde birçok kulüp varken transfer ile ilgili kararını verdi.

Türkiye'den özellikle de Fenerbahçe'nin transferi için çok yoğun mesai harcadığı Millli futbolcumuz Cengiz Ünder, Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya ile anlaşma sağladı.

Roma kulübü ile Cengiz Ünder için görüşmelerini sürdüren Marsilya kulübü yapmış olduğu görüşmelerde mutlu sona ulaştı. 

Cengiz Ünder'in bonservisi için Marsilya kulübü ile Roma 10 milyon euroluk bonservis ücreti ve bir sonraki satıştan %30'luk bir pay karşılğında anlaşma sağlarken Milli futbolcumuz Cengiz Ünder'e yıllık olarak 4 milyon euroluk garanti ücret ödeyecek.

Futbol hayatına Bucaspor alt yapısında başladıktan sonra yine İzmir ekibi Altınordu'da devam eden Cengiz Ünder, Altınordu'da göstermiş olduğu performansla birlikte adından sıkça söz ettirmişti. 

2016-2017 sezonunda Altınordu'dan Spor Toto Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir'e 4.8 milyon euroluk bonservis ücreti ile birlikte transfer olan Cengiz Ünder, İstanbul ekibinde ise gösterdiği performans ile birlikte potansiyelini adeta ispatladı. Avrupa kulüplerinin radarına giren Cengiz Ünder 2017-2018 sezonunda İtalya Serie A ekibi Roma ile anlaşma sağladı. 14.25 milyon euroluk bonservis ücreti ile İtalyan kulübüne imza atan Cengiz sonrasında ise kiralık olarak İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'e kiralık olarak gönderilen Cengiz sonrasında Roma'ya geri dönmüştü.

23 yaşındaki Milli futbolcumuz Cengiz Ünder, Roma formasıyla 88 karşılaşmada forma giyme şansı bulurken bu karşılaşmalarda toplamda 17 gol, 12 asistlik bir katkı sağlamıştı. Kiralık olarak Leicester City formasıyla ise 19 karşılaşmada forma giyen Cengiz Ünder, bu karşılaşmalarda 2 gol, 3 asistlik bir katkı sağlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal