Mario Teran kimdir? Che Guevara’yı öldüren adam Mario Teran öldü

Küba Devrimi'nin efsaneleşen lideri Ernesto Che Guevera'yı öldüren Bolivyalı asker Mario Teran'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki 80 yaşında hayata gözlerini yuman Mario Teran kimdir? Che Guevera'yı nasıl öldürdü?

11.03.2022-00:38 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-00:39) Mario Teran kimdir? Che Guevara’yı öldüren adam Mario Teran öldü

Küba Devrimi'nin efsaneleşen lideri ve aynı zamanda Afrika ve Güney Amerika'da gerçekleşen ayaklanmalar da liderlik eden Enesto Che Guever'yı öldüren Bolivyalı asker Mario Teran hayatını kaybetti. Teran'ın ölüm haberinin hemen ardında ise Mario Teran kimdir? sorusuyla Bolivyalı askerin hayatı araştırılmaya başlandı.

Ernesto Che Guevera

Küba'dan sonra Afrika ve Güney Amerika'ya geçen ve buradaki ayaklanmalara liderlik yaptıktan sonra Bolivya'ya geçen Che Guevera burada çeşitli başarısızlıklarla karşı karşıya kalmıştı. 9 Ekim 1967 tarihinde CIA ve Amerikan Ordusu emrinde çalışan özel harekat askerleri tarafından yakalanan Che Guevera'nın yakalanmasının hemen ardından yargısız infazla hayatına son verildi.

Che Guevara’yı öldüren Bolivyalı asker Mario Teran öldü!

Küba lideri Che Guevera'yı Bolivya'da Mario Teran isimli bir askerin öldürdüğü biliniyor. Guevara'yı öldürdükten sonra o anı 'Hayatımın en kötü anı' ifadeleriyle anlatan Bolivyalı askerin Teran'ın da hayatını kaybettiği öğrenildi. 80 yaşında hayata gözlerini yuman Teran'ın Che Guevara'nın ölümüne neden olan silahın tetikçisi olarak adını tarihe yazdırmıştı.

Bolivyalı asker Mario Teran

Mario Teran kimdir? Neden öldü?

Bolivyalı eski asker Mario Teran'ın bir süredir hasta olduğu ve hastalığı nedeniyle öldüğü açıklandı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Teran'ın Che Guevara'yı öldüren asker olarak tanındı. Che'nin hayatının anlatıldığı biyografisinde ise Mario Teran'ın silahı ilk ateşlediğinde mermiyi ıskaladığı daha sonraki atışında Che'yi göğsünden vurarak öldürdüğü belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal